• Od radosti do tuge: Kako je Dunja Eremić ostala bez medalje na prvenstvu Evrope

    Iako se isprva činilo da će se atletičarka Dunja Eremić kući vratiti sa evropskom bronzom oko vrata, ispostavilo se da je ostala uskraćena za ovo odličje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Od radosti do tuge: Kako je Dunja Eremić ostala bez medalje na prvenstvu Evrope
    Foto: AK AS 023

     

    Takmičarka Atletskog kluba AS 023 iz Zrenjanina Dunja Eremić nastupila je na prvenstvu Evrope U18, koje je održano u Banskoj Bistrici u Slovačkoj.

     

    Drugog dana šampionata, posle velike borbe, trku u brzom hodanju na 5.000 metara završila je na trećem mestu, sa ličnim rekordom 23:39,78.

     

    Na semaforu su prikazani rezultati, koje je objavio i zvanični spiker šampionata. Dunja Eremić se, sa zastavom Srbije, pred kamerama, fotografisala sa prvoplasiranom Italijankom i drugoplasiranom Rumunkom. Cela reprezentacija Srbije je slavila prvu medalju za našu zemlju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjanincima sedam medalja: Kajakaši Begeja i ovog puta bili odlični u ligi

     

    Dala je Dunja i izjavu za medije, a onda je usledio šok!

     

    Stigla je informacija da joj je jedan od sudija dodelio treću opomenu i da je kažnjena sa dodatnih 30 sekundi, što ju je pomerilo na peto mesto.

     

    Usledili su veliko razočarenje, čak i suze… Uložena je žalba na ovu odluku, ali bez rezultata, pa je treće mesto pripalo domaćoj takmičarki.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Peto mesto na kontinentalnom šampionatu je veliki uspeh. Spremali smo se u našem gradu, u tišini, za ovo takmičenje, uz podršku isključivo našeg kluba. Krišom smo gajili nadu u visok plasman, a i pored svega što se desilo, uspeli smo i idemo dalje – poručio je Dunjin trener Borislav Mandić.

     

    Još sportskih vesti možete PROČITATI OVDE.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport