• Nikola Aćin i Justin Cvetkov posle osvajanja zlata: Ovakve trke se pamte do kraja života!

    Muška plivačka štafeta Srbije osvojila je zlatnu medalju u trci na 4×100 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu koje se održava u Beogradu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nikola Aćin i Justin Cvetkov posle osvajanja zlata: Ovakve trke se pamte do kraja života!
    Foto: David Damnjanović/European Aquatics/Plivački savez Srbije

     

    Srpska štafeta do zlata je stigla s vremenom od 3:12,90 minuta. Srebro je pripalo štafeti Poljske (3:13,25), dok se na poslednji stepenik pobedničkog postolja popela Grčka (3:13,73).

     

    Zanimljivo je da su u sastavu šampionske štafete dvojica Zrenjaninaca. To su plivač Proletera iz Zrenjanina Nikola Aćin i takmičar Plivačkog kluba Novi Sad Justin Cvetkov. Pored njih dvojice, zlatnu štafetu čine i Velimir Stjepanović i Andrej Barna.

     

    Nikola Aćin je kazao za portal zrenjaninski.com da je ovo definitivno najveći uspeh u njegovoj dosadašnjoj karijeri i da se ovakve trke pamte do kraja života.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Talentovani sportisti i sportski stručnjaci iz Zrenjanina dobitnici pokrajinskih stipendija

     

    – Ogromna je čast biti u štafeti sa tim momcima i osvojiti zlato u Beogradu, u Srbiji. Zaista više od toga nisam mogao da poželim. Ovo je veliki uspeh za sve nas, za našu reprezentaciju, kao i za mene lično. Zahvalni smo svima koji su nam pomogli da stignemo dovde – poručio je Aćin i dodao da su ostala još tri dana do kraja takmičenja i da ovaj veliki uspeh treba iskoristiti kao „gorivo“ za predstojeće trke.

     

    nikola aćin i justin cvetkov
    Foto: David Damnjanović/European Aquatics/Plivački savez Srbije

     

    Njegov sugrađanin Justin Cvetkov je istakao da je prezadovoljan zlatnom medaljom, uz napomenu da je za njega ovaj uspeh bio apsolutno neočekivan početkom sezone.

     

    – Bila mi je velika čast da nastupim sa plivačima koje sam gledao tokom odrastanja, pogotovo sa Velimirom, čije trke iz 2014. godine, kada je uzeo dva zlata, bukvalno znam napamet. Da mi je tada neko rekao da ću sa istim tim plivačem, koga sam toliko voleo da gledam, osvojiti zlato na Evropskom prvenstvu, ne bih mu poverovao – izjavio je za portal zrenjaninski.com najmlađi član štafete Justin Cvetkov.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Što se tiče njegovog nastupa, mladi zrenjaninski plivač smatra da je mogao mnogo bolje da otpliva.

     

    – Promašio sam okret i tu sam izgubio dosta vremena, ali je svejedno bilo dovoljno za zlato. Za kraj moram da pomenem veru u Hrista i pravoslavno učenje bez kojih ništa u mom životu ne bi bilo moguće – poručio je Cvetkov.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin