• Matej Pribišić i David Ždrnja: Dvojica Zrenjaninaca u finalu pionirskog fudbalskog prvenstva

    Na finalnom turniru pionirskog prvenstva Srbije u fudbalu, odigranom početkom juna u Beogradu, snage su odmerili mladi igrači Vojvodine i Partizana.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Matej Pribišić i David Ždrnja: Dvojica Zrenjaninaca u finalu pionirskog fudbalskog prvenstva

     

    Na terenu su se našla i dvojica momaka iz Zrenjanina, ali na suprotnim stranama – golman Matej Pribišić u ekipi Partizana i krilni igrač David Ždrnja u timu Vojvodine.

     

    Posle rezultata 2:2 u regularnom delu susreta, šampiona su odlučili penali. Slavili su crno-beli, a sa dva odbranjena šuta sa bele tačke Matej je značajno doprineo velikom uspehu svog tima.

     

    – Nisam imao tremu – kratko poručuje mladi golman, od koga je puno toga zavisilo u penal seriji.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Stefan Gajilović ostaje u zelenom dresu: Inđija mladom fudbaleru ponudila novi ugovor

     

    Dodaje da je minula sezona bila teška i da je Partizan imao jake protivnike, ali da su na kraju crno-beli završili kao prvoplasirani.

     

    Matej Pribišić je, inače, rođen 7. aprila 2009. i od svoje pete godine bavi se fudbalom. Ponikao je u zrenjaninskoj Akademiji Bambi, odakle je prešao u FK Partizan.

     

    – Kada sam bio mlađi, na turnirima me je zapazio trener, kontaktirao je moje roditelje i ponudio mi da pređem u Beograd. Bio sam na nekoliko treninga, dobro se pokazao i od tada sam u Partizanu – priča za portal zrenjaninski.com Matej Pribišić, koji je ove godine završio osmi razred.

     

    Doskorašnji učenik Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ planira da upiše privatnu školu u Beogradu zbog obaveza na treninzima.

     

    – Planovi su mi da nastavim vredno da treniram i nadam se da će sve biti kako treba – dodaje Matej.

     

    matej pribišić
    Matej Pribišić (Foto: zrenjaninski.com)

     

    I David Ždrnja je prve fudbalske korake napravio u Akademiji Bambi. Nekoliko meseci je mlađi od Mateja, rođen je 5. novembra 2009. i dve godine je u Vojvodini. Fudbal, inače, trenira već sedam godina. Igra na levom krilu, a dobro se snalazi i u ulozi desnog krila.

     

    – Na selektivnim utakmicama sam se dobro pokazao. Zapazili su me treneri i selektori, pozvali na pripreme i ponudili mesto u Vojvodini – ističe David.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    On kaže da je prethodna sezona prošla odlično i da nisu pretrpeli nijedan poraz, osim u finalu od Partizana.

     

    – Protivnik je bio veoma dobar, a penali su presudili – ukratko je prokomentarisao David, koji je završio osmi razred u OŠ „Petar Petrović Njegoš“ i koji planira da upiše srednju školu u Novom Sadu, kako bi mogao da uklopi sve buduće obaveze.

     

    david ždrnja
    David Ždrnja (Foto: zrenjaninski.com)

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport