• Kuglašice “Kristala” u svetskom kupu u Zaprešiću

    Kuglašice zrenjaninskog “Kristala” spremaju se na put: one će se od 1. do 6. oktobra takmičiti u Svetskom kupu, sa još 12 klubova, šampiona svojih nacionalnih prvenstava. Pravo učešća Zrenjaninske su obezbedile osvajanjem titule državnih prvakinja.   Nakon dve prethodne superligaške sezone u kojima su osvajale drugo mesto, kuglašice “Kristala” ovenčale su se titulom državnih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kuglašice “Kristala” u svetskom kupu u Zaprešiću

    Kuglašice zrenjaninskog “Kristala” spremaju se na put: one će se od 1. do 6. oktobra takmičiti u Svetskom kupu, sa još 12 klubova, šampiona svojih nacionalnih prvenstava.

    Pravo učešća Zrenjaninske su obezbedile osvajanjem titule državnih prvakinja.

     

    Nakon dve prethodne superligaške sezone u kojima su osvajale drugo mesto, kuglašice “Kristala” ovenčale su se titulom državnih prvakinja, drugom u svojoj 72 godine dugoj istoriji, a prvom nakon punih pola veka, jer su šampionke nekadašnje Jugoslavije bile daleke 1968. godine.

     

    Kuglaški klub “Kristal” spada među klubove sa najdužom tradicijom u tom sportu u našoj zemlji.
    Nakon titule državnih prvakinja Jugoslavije 1968. godine, vicešampionke države bile su 1992, 2016. i 2017. godine. Treća mesta osvajale su Zrenjaninke 1966, 1989, 2013. i 2014. godine.
    Kontinuitet odličnih rezultata krunisan je tokom upravo završenog superligaškog takmičenja, u kom su kuglašice “Kristala” zabeležile 14 pobeda, jedan nerešen rezultat i 3 poraza.
    • Sezona je bila napeta, u jednom trenutku šanse za titulu bile su teoretske, ali igračice su dale sve od sebe i uspele da ovaj šampionski pehar na kraju bude samo naš. Ključna utakmica bila je u pretposlednjem kolu, sa direktnim rivalom na njihovom terenu, uz navijačku atmosferu, buku kao na svetskom prvenstvu. Igračice su izdržale taj pritisak, i do kraja iznele pobedu”, kaže Bosiljka Božić, sekretarka kluba.

     

     

    Ovim plasmanom stekle su pravo učešća na Svetskom kupu.
    U Svetskom kupu ( Kupu šampiona) u Zaprešiću, koji se održava od 1. do 6. oktobra, igraće samo srpski prvak u ženskoj konkurenciji, zrenjaninski “Kristal”, koji će biti i jedini predstavnik Srbije na ovom takmičenju.

     

     

    Kod kuglašica su prijavljeni: Beč (Austrija), Kozara Gradiška (BiH), Mlaka Rijeka (Hrvatska), Slovan Rosice (Češka), Viktorija Bamberg (Nemačka), Zaev TK (Mađarska), Fuger Stercing (Italija), Debinki Gdanjsk (Poljska), Elektromureš (Rumunija), Celje (Slovenija), Kristal Zrenjanin (Srbija) i Železarna Podbrezova (Slovačka).
    Od 12 učesnika, Ligu šampiona nisu prihvatili Fugerstercing, Debinki i Kristal.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport