• Košarkaški talenat Mateja Vukić ovog leta se pridružio najjačoj koledž ekipi u Kanadi

    Da granice na postoje kada imate jasan cilj i volju da ga ostvarite dokazuje i Mateja Vukić, dvadesetogodišnji košarkaški talenat iz Zrenjanina, koji trenutno živi i studira u dalekoj Kanadi, gde postiže zapažene uspehe kako na sportskom tako i na akademskom polju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Košarkaški talenat Mateja Vukić ovog leta se pridružio najjačoj koledž ekipi u Kanadi
    Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

     

    Njegova priča je svedočanstvo mladalačke upornosti, strasti i posvećenosti koji vode ka izuzetnim postignućima.

     

    Nekadašnji član košarkaških klubova Zrenjaninac i Petrovgrad, Mateja Vukić je od malih nogu pokazivao izuzetan talenat za košarku i već sa šesnaest godina bio je prepoznat kao jedan od najperspektivnijih mladih igrača u Srbiji. Njegova posvećenost i radna etika doneli su mu priliku da zaigra i na internacionalnom nivou.

     

    Kada je 2022. godine dobio stipendiju Univerziteta Ambrose i zadužio dres ekipe Ambrose Lions, prihvatio je tu priliku sa velikim entuzijazmom, svesno se upuštajući u avanturu koja ga je odvela daleko od kuće. U Kanadi već dve godine uspešno balansira između akademskih obaveza i košarke.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Teniser Zoran Ludoški sportsku karijeru i školovanje nastavlja u Americi

     

    Na košarkaškom terenu je brzo postao nezamenjiv član univerzitetskog tima, ističući se kao talentovani igrač poznat po svojoj agilnosti i preciznom šutu.

     

    A posle dve godine studiranja i igranja košarke na Univerzitetu Ambrose, Mateja je dobio ponudu koja se ne odbija. Ovog leta je prešao na Sait koledž i postao igrač kluba Sait Trojans, nacionalnog koledž prvaka u Kanadi.

     

    Kako kaže, ovo je kruna njegovog dosadašnjeg rada i priznanje za sve što je postigao.

     

    – Pridruživanje najboljem timu otvara mi nove mogućnosti za dalji razvoj i usavršavanje, kako na terenu tako i van njega. Prelazak na elitni koledž svakako sa sobom donosi još veće izazove, ali i priliku da se dokažem na najvišem nivou koledž košarke – kaže za portal zrenjaninski.com Mateja Vukić.

     

    mateja vukić
    Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

     

    Sa Matejom smo razgovarali ovih dana u Zrenjaninu, gde je proveo letnji raspust.

     

    – Mesec i po dana sam proveo ovde, nisam želeo nigde da idem, jer bih samo želeo da budem sa ljudima koje volim. Ponajviše mi nedostaju porodica i prijatelji, kao i treninzi sa Stanojem Novakovićem Tonijem i Milanom Bosnićem – ističe Mateja, koji se upravo danas vraća u Kanadu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Kada je reč o njegovim daljim planovima, on kaže da je dve godine studirao opšti smer i da se na novom koledžu opredelio za fitnes i velnes menadžment.

     

    – Plan mi je da uspešno završim studije i dobijem diplomu, a zatim da profesionalno igram košarku negde u Evropi – poručio je Mateja Vukić uoči odlaska iz Zrenjanina.

     

    Još sportskih vesti možete PROČITATI OVDE.

     

    mateja vukić
    Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport