• Ko je sportski inspektor grada Zrenjanina i šta su njegovi zadaci?

    Da javnost nije uzburkala vest o gašenju Veslačkog kluba Zreneks 1995, mnogi ne bi ni znali da u Zrenjaninu postoji gradski sportski inspektor.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ko je sportski inspektor grada Zrenjanina i šta su njegovi zadaci?
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Pojedini sugrađani se i dalje pitaju ko je sportski inspektor grada Zrenjanina. U pitanju je Vladimir Petrović, bivši direktor Predškolske ustanove Zrenjanin, koji je u politički život grada ušao preko Pokreta Ravnopravnost Zdravka Deurića i Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića, a koji se zatim pridružio aktuelnoj vlasti predvođenoj Srpskom naprednom strankom.

     

    Petrović je, inače, i vaterpolo sudija, a široj javnosti je postao poznat kao jedan od članova Organizacionog odbora manifestacije „Plivanje za časni krst“. 

     

    Kao sportski inspektor, pri Odeljenju inspekcija Gradske uprave Zrenjanina, Vladimir Petrović bi trebalo da radi prema godišnjem Planu inspekcijskog nadzora za ovu godinu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Veslački savez Srbije reagovao na tekst portala zrenjaninski.com o gašenju VK Zreneks

     

    Kako je navedeno u ovom dokumentu, svrha donošenja Plana inspekcijskog nadzora je povećanje efektivnosti i transparentnosti.

     

    Stoji i da je sportski inspektor samostalan u radu u granicama ovlašćenja utvrđenih zakonom i da je za svoj rad lično odgovoran.

     

    „Cilj inspekcije je da preventivnim delovanjem ili nalaganjem mera obezbedi zakonitost i bezbednost poslovanja i postupanja nadziranih subjekata i spreči ili otkloni štetne posledice po zakonom i drugim propisom zaštićena dobra, prava i interese“, piše u Planu inspekcijskog nadzora.

     

    Dodaje se da ove godine sportski inspektor ima u planu da obavi pet redovnih inspekcijskih nadzora i deset službenih savetodavnih poseta sa ciljem da se preventivnim delovanjem ili nalaganjem mera obezbedi zakonitost i bezbednost rada organizacija u oblasti sporta na teritoriji grada Zrenjanina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Za vikend na Gradskom bazenu akcija „Sportom za bolje sutra“

     

    Sportski inspektor može da obavi i vanredni inspekcijski nadzor, između ostalog i po zahtevu javnog tužioca ili kada se postupa po predstavci pravnog ili fizičkog lica.

     

    Ko je i zbog čega tražio kontrolu Veslačkog kluba Zreneks 1995 i na osnovu čega je doneta odluka o njegovom gašenju, sportski inspektor Vladimir Petrović ni do danas nije objasnio javnosti.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 6

    1. Svaka čast što ste objavili imenom i prezimenom ko je dotični „gospodin“. Kapa dole za vas!

    2. Indijanac klasičan koji nema pojma o poslu koji radi ZNA da ga je jedan sekretar kluba učio poslu NEMA POJMA STA RADI.Nisu mogli da mu nadju političko mesto pa mu dali to gde glumi ludilo mozga Pižon pa ni decu po vrtićima nisi mogao svojom glavom da rasporedjujes heheheh.

    3. Sreća da je intervenisao. Svi Zrenjaninci su mu zahvalni. Šta bismo bez njegovog rada!? Kako li smo do sada živeli bez sportskog indoektora . Sad će svima biti bolje kad je zatvorio veslački klub. Sramota!!

    4. Jel’ proverio i preferans klubove? Da proveri da li im nešto treba, fali… Pa, ako treba neka lova da im se dodeli da sportski inspektor(!?) interveniše.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport