• Kapiten kadetske reprezentacije Andrija Stankov sjajan u dresu Rukometnog kluba Proleter

    Rukometni klub Proleter iz Zrenjanina u dosadašnjem delu prvenstva Super B rukometne lige postigao je maksimalan učinak.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kapiten kadetske reprezentacije Andrija Stankov sjajan u dresu Rukometnog kluba Proleter
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Slavlju izabranika trenera Dragana Kukića u značajnoj meri je doprineo mladi pivotmen Andrija Stankov, koji se u sve tri odigrane utakmice upisao u listu strelaca.

     

    U prvom kolu, u utakmici protiv Lavova iz Bačke Palanke, postigao je sedam golova, četiri puta je zatresao mrežu protivnika u drugom kolu, u susretu sa Novim Beogradom, dok je u trećoj utakmici protiv Crvenke upisao dva gola.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Rus Matvej Martinkevič pojačao redove Radničkog: Fudbaler iz Moskve naš novi sugrađanin

     

    – Za sada nam ide odlično, imamo tri pobede, pa se nadam da ćemo nastaviti u istom ritmu. Ovog vikenda nas očekuje derbi protiv Kikinde u borbi za prvo mesto i to će biti pravi ispit – izjavio je za portal zrenjaninski.com Andrija Stankov.

     

    Andrija je rođen 16. maja 2007. godine u Beogradu. U prvom rezredu osnovne škole počeo je da trenira fudbal, da bi se nekoliko godina kasnije posvetio rukometu. Prve rukometne korake napravio je u RK Beograd, koji više ne postoji, da bi u osmom razredu prešao u Partizan, gde je proveo jednu polusezonu.

     

    Zatim se preselio u Novi Sad, na poziv čelnika i trenera Vojvodine, kluba u čijem dresu je i debitovao u seniorskom rukometu u septembru prošle godine, na utakmici protiv Crvene zvezde.

     

    andrija stankov
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Andrija je trenutno na dvojnoj registraciji i jedan je od momaka koji je došao iz Vojvodine u Proleter kako bi pomogao Zrenjanincima da se vrate u elitni rang takmičenja, iz kog su ispali prošle sezone.

     

    – Svideo mi se ovaj projekat Vojvodine i Proletera sa mladim i talentovanim igračima. Mišljenja sam da smo favoriti za osvajanje Super B lige. Uveren sam da možemo do vrha, naravno uz kvalitetan rad sa mojim bivšim trenerom iz Vojvodine Draganom Kukićem kog jako poštujem i cenim. Siguran sam da uz njega možemo napraviti dobar rezultat – smatra naš sagovornik.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Andrija Stankov je, inače, i kapiten kadetske reprezentacije Srbije, koja je ovog leta igrala na Evropskom prvenstvu u Podgorici, a koju u julu naredne godine očekuje i Svetsko prvenstvo. Andrija je zadužio kapitensku traku iako je godinu dana mlađi od ostalih momaka iz selekcije, što je još jedan pokazatelj o kakvom talentu je reč.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin