• Kajakaši Begeja po prvi put u istoriji kluba ekipni prvaci Srbije u pionirskoj konkurenciji

    Ekipno i pojedinačno prvenstvo Srbije u kajaku i kanuu na mirnim vodama održano je od 31. avgusta do 3. septembra na Adi Ciganliji u Beogradu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kajakaši Begeja po prvi put u istoriji kluba ekipni prvaci Srbije u pionirskoj konkurenciji
    Foto: Kajak klub Begej

     

    Kajakaši Begeja iz Zrenjanina ostvarili su sjajne rezultate i prvi put u istoriji kluba osvojili titulu ekipnog prvaka Srbije u pionirskoj konkurenciji. U kadetskoj konkurenciji ekipno su zauzeli četvrto mesto, dok su u ukupnom plasmanu biti petoplasirani.

     

    Kajak klub Begej na prvenstvu Srbije je nastupio sa 26 takmičara u svim kategorijama. Oni su osvojili rekordnih 13 medalja u svim kategorijama – četiri zlatne, jednu srebrnu i osam bronzanih.

     

    Zlatne medalje osvojili su pioniri Marko Lakatuš u trci K-1 1000m, Marko Lakatuš i Marko Lončarski u trci K-2 1000m, Marko Lakatuš (K-1 500m) i Marko Lončarski (C-1 500m).

     

    PROČITAJTE JOŠ: Tri medalje za karatistkinje Zadrugara na međunarodnom turniru „Bijeljina open“

     

    Srebrnu medalju osvojila je pionirka Ana Zvekić u trci K-1 1000m.

     

    Bronzane medalje osvojili su pioniri Danilo Đogović u trci K-1 1000m, Danilo Đogović i Luka Oklobdžija (K-2 1000m) i Danilo Đogović (K-1 500m).

     

    kajakaši begeja
    Foto: Kajak klub Begej

     

    Bronzom su se u kadetskoj konkurenciji okitili Marko Lakatuš i Danilo Đogović (K-2 1000m), Elena Trubajić i Una Kordić (K-2 1000m) i Marko Gojgolović, Nemanja Vlatković, Danilo Đogović i Marko Lakatuš (K-4 500m), a u juniorskoj ženski četverac Trubajić, Potkonjak, Kovačev i Kontić (K-4 500m).

     

    U seniorskoj konkurenciji, u trci K-4 500m, bronzana medalja pripala je ženskom četvercu Kontić, Kovačev, Vukov i Kojčić.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Ovim takmičenjem stavljena je tačka na klupsku sezonu za 2024. godinu, sigurno jednu od najuspešnijih u našoj istoriji. Naše perspektivne takmičare Marka Lakatuša i Nemanju Vlatkovića očekuje veslanje u reprezentativnom dresu na takmičenju olimpijskih nada u Segedinu, gde će imati priliku da potvrde dobru formu koji su držali cele godine“, kažu u Kajak klubu Begej.

     

    Još sportskih vesti možete PROČITATI OVDE.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport