• Jovan Nićetin je dete Proletera: Rukometni biser sa Begeja

    Treninzima prvog tima Rukometnog kluba Proleter iz Zrenjanina ove sezone pridružio se i mladi golman Jovan Nićetin, momak koji je 2008. godište.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Jovan Nićetin je dete Proletera: Rukometni biser sa Begeja
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Zrenjaninac Jovan Nićetin učenik je drugog razreda Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“, a rukomet je počeo da trenira krajem 2018. Prethodno je dve godine trenirao košarku, nešto malo i fudbal, ali se, kako kaže, nije pronašao u tim sportovima.

     

    – Jednom prilikom sam otišao na rukometni trening jer sam želeo da vidim kako sve to izgleda. Zapravo, mama me je uvela u svet rukometa, jer je ona kao mlađa bila rukometašica. Od starta sam u Proleteru i napredovao sam uz mlađe kategorije. Imam još dve godine u mlađim selekcijama i plan mi je da do kraja školovanja ostanem u Zrenjaninu. Posle ćemo videti šta dalje – priča za portal zrenjaninski.com Jovan Nićetin, sa kojim smo razgovarali u prijatnom ambijentu kafea „Izlog“, koji se nalazi u Hotelu „Vojvodina“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dva srebra sa Balkanskog šampionata u karateu: Luka Vuković ubedljiv na putu do finala

     

    U početku je Jovan pokušavao da se oproba na svim pozicijama na terenu. Zatim je na nekoliko treninga stao na gol i video sebe u ulozi golmana.

     

    jovan nićetin
    Foto: Privatna arhiva

     

    Trenutno nastupa za kadetski tim Proletera, kao i za ORK Zrenjanin, drugu ekipu kluba iz grada na Begeju, koji se takmiče u četvrtoj ligi Srbije, odnosno drugoj ligi Vojvodine.

     

    – Prvom timu Proletera na pripremama priključen sam ove sezone, zajedno sa još nekoliko mlađih saigrača. Od tada radimo redovnije sa seniorima. Imamo podršku starijih saigrača i svi su zaista dobri prema nama. Voleo bih da uskoro dobijem šansu da stanem na gol na prvenstvenoj utakmici, ali mislim da imam još da radim kako bih stigao do toga. U svakom slučaju, ne želim da forsiram sebe i u ovom trenutku gledam da se što bolje pokažem na kadetskim takmičenjima – kazao je Nićetin.

     

    Da se radi o velikom talentu dokazuje i to da je Jovan, zajedno sa mladim saigračem Markom Mikićem, ponovo dobio poziv da učestvuje u treninzima Rukometnog saveza Vojvodine za M16 uzrast. Do sada je nekoliko puta išao na ove treninge i igrao utakmice sa vršnjacima iz Beograda i centralne Srbije.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Marko je već u kadetskoj reprezentaciji. Od početka je bio uz mene i on je, pre svega, jedan dobar drugar, ali i odličan rukometaš – poručuje Jovan Nićetin.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport