• I malo mesto izrodi vrhunske sportiste: Karate klub Karađorđevo stvara šampione

    Da i malo mesto može da izrodi vrhunske sportiste nije novost, a odličan primer za ovu tvrdnju je Karate klub Karađorđevo, koji godinama stvara šampione.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    I malo mesto izrodi vrhunske sportiste: Karate klub Karađorđevo stvara šampione
    Foto: KK Karađorđevo

     

    Trenutno u ovom klubu iz Banatskog Karađorđeva trenira tridesetak mladih, uzrasta od 6 do 18 godina, iz samog mesta, ali i iz Aleksandrova, Vojvode Stepe i Česterega.

     

    Mladi karatisti imaju odlične uslove za treniranje u Banatskom Karađorđevu i podršku zajednice. Karate klub Karađorđevo može da se pohvali da u svojim redovima ima pet braon, šest plavih, osam zelenih, sedam crvenih i šest žutih pojaseva.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Članica Proletera Milica Nikolić dobitnica godišnjeg priznanja Džudo saveza Srbije

     

    – Prethodnih godina naši članovi su beležili odlične rezultate na takmičenjima u Srbiji, ali i na međunarodnim turnirima. Imamo i reprezentativce koji redovno osvajaju medalje na prvenstvima Vojvodine i Srbije, kao i na evropskim i svetskim šampionatima – kaže za portal zrenjaninski.com predsednik Karate kluba Karađorđevo Goran Kovačević.

     

     

    Klupska vitrina je prepuna medalja i priznanja, a Kovačević dodaje da se od odličnih takmičara neki ipak izdvajaju.

     

    – Posebno bih izdvojio Danilu Martinović, koja je 2019. godine osvojila srebro na Svetskom prvenstvu u katama, srebro 2020. na Evropskom prvenstvu u katama, a 2022. bila prva u katama – ističe Kovačević.

     

    Tu su i Milan Kovačević, osvajač bronze na Evropskom prvenstvu u katama i srebra na Svetskom prvenstvu 2021. uz brojne medalje na državnom prvenstvima, te mlada i perspektivna Helena Vukmirović sa mnogobrojnim medaljama na evropskim i svetskim prvenstvima, kao i na državnim takmičenjima.

     

    Medalje za klub redovno osvajaju i Maša Sučević, Isidora Vujinović, Nikola Kovačević, Vasilije Selak…

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Ovom dugačkom spisku dodao bih i Taru Savatović, Marka Nestorova i Strahinju Divljaka, koji ostvaruju zapažene rezultate na državnom nivou. I nikako ne bi trebalo zaboraviti trenere – glavnog trenera Danka Đokića, koji je nosilac crnog pojasa četvrti dan, pomoćnog Jašu Grujina, nosioca crnog pojasa drugi dan, i Predraga Tadića, koji ima crni pojas drugi dan – ističe predsednik Karate kluba Karađorđevo Goran Kovačević.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport