• Fudbalski trener Marko Jović sa mlađim omladincima Vojvodine beleži sjajne rezultate

    Za dve godine mladi fudbalski trener Marko Jović iz Zrenjanina je, idući uzlaznom putanjom, prevalio put od zrenjaninskog Proletera do novosadske Vojvodine.   Svojevremeno je u Proleteru vodio pionirsku selekciju, a zatim je preuzeo seniorski tim koji nastupa u B ligi Fudbalskog saveza grada Zrenjanina. Prošle zime je otišao u Rad iz Beograda, na poziv […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Fudbalski trener Marko Jović sa mlađim omladincima Vojvodine beleži sjajne rezultate

    Za dve godine mladi fudbalski trener Marko Jović iz Zrenjanina je, idući uzlaznom putanjom, prevalio put od zrenjaninskog Proletera do novosadske Vojvodine.

     

    Svojevremeno je u Proleteru vodio pionirsku selekciju, a zatim je preuzeo seniorski tim koji nastupa u B ligi Fudbalskog saveza grada Zrenjanina. Prošle zime je otišao u Rad iz Beograda, na poziv tadašnjeg trenera Đorđa Čotre, čiji je pomoćnik bio u omladinskom pogonu kluba.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Aleksandra Uzelac, najmlađa u redovima naše reprezentacije: Ponosne smo na naš uspeh

     

    – Zainteresovao me je poziv, jer je u pitanju najbolja liga u tom uzrastu – Omladinska liga Srbije. Tamo sam proveo jednu polusezonu, stekao mnogo iskustva i upoznao puno dobrih momaka. Ujedno mi je prijala promena sredine. Za vreme boravka u Radu značajno sam napredovao, i fudbalski i ljudski. Stekao sam jedno ogromno iskustvo za moju dalju trenersku karijeru – priča za portal zrenjaninski.com Marko Jović, sa kojim smo razgovarali u prijatnom ambijentu kafea „Izlog“, smeštenog u Hotelu „Vojvodina“.

     

    marko jović
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Od jula u Vojvodini

     

    Put ga je dalje vodio iz Beograda u Novi Sad. Pred kraj prošle sezone dogovorio se sa sportskim direktorom Vojvodine Duškom Grujićem da pređe u Vošu. Od jula je tamo i radi sa igračima 2005. i 2006. godišta. U omladinskoj školi je prvi pomoćni, a kod mlađih omladinaca glavni trener.

     

    – Istovremeno se razvijam na dva fronta, što mi mnogo znači. Učim od Saše Đurasovića, prvog trenera omladinaca, čoveka sa velikim iskustvom, koji je dugo godina u Omladinskoj ligi Srbije. Učim od njega kako komunicirati sa igračima, kako funkcionisati u velikom kolektivu, a istovremeno imam priliku da organizujem svoj trenažni proces i način igre sa mlađim omladincima. Svakako mogu još mnogo da napredujem na više polja – ističe Jović.

     

    Trenutno radi sa oko 35 mladih igrača. Kako kaže, brojnost je velika, ali je i kvalitet na visokom nivou.

     

    – Vojvodina može da akumulira igrače iz cele Srbije i regiona i da dovede najbolje. Zaista je lepo raditi sa mladim igračima koji znaju da imaju obaveze i da moraju da im se maksimalno posvete. Pokušavam da sa njima funkcionišem prvo na prijateljskoj osnovi, pa tek onda kao trener. Želim da pokažem i sebi i njima da profesionalne obaveze, kakve imamo, mogu da budu lepe. Bavim se ovim poslom zato što ga volim i ne želim da mi ikada bude teško da idem na trening. Želim da uživam u tome, baš kao i svi oni koji sarađuju sa mnom – napominje naš sagovornik.

     

    turnir u foči
    Fotro: Privatna arhiva

     

    Osvojili veliki internacionalni turnir u Foči

     

    Uoči početka sezone u omladinskim ligama Srbije i Vojvodine, Vošini klinci su osvojili veliki internacionalni turnir u Foči.

     

    – Prvi put sam kao glavni trener vodio mlađe omladince, odnosno generaciju 2006. na jedan ovako veliki turnir. I Vojvodina je prvi put, posle 17 godina postojanja tog turnira, osvojila prvo mesto. To je veliki uspeh za naš klub, s obzirom na to da je u pitanju međunarodni turnir koji su ranije osvajali Njukasl, Svonsi, Željezničar iz Sarajeva, Crvena zvezda… Ove godine smo pobedili Želju, Zvezdu, Borac iz Banjaluke… Jedno veliko iskustvo, pre svega za naše momke – ističe Jović.

     

    Kada je reč o prvenstvenim utakmicama, posle pet kola Vojvodina je trenutno na šestom mestu u Omladinskoj ligi Srbije, sa deset bodova, odnosno tri pobede, jednim remijem i jednim porazom. U Omladinskoj ligi Vojvodine, gde se takmiče mlađi omladinci, Vojvodina je posle pet kola prva na tabeli i ima maksimalan učinak.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Guramo dalje i nadam se da ćemo imati sreće do kraja. Vojvodina uvek ima najviše ambicije i želimo da budemo u vrhu tabele jer ovaj klub i treba da bude tamo – zaključuje Marko Jović.

     

    marko jović
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport