• Fudbalski savez grada Zrenjanina objavio: Preminuo Radoslav Raša Bebić

    Fudbalski savez grada Zrenjanina je objavio da je preminuo Radoslav Raša Bebić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Fudbalski savez grada Zrenjanina objavio: Preminuo Radoslav Raša Bebić
    Foto: Pixabay

     

    „Iznenada nas je 1. avgusta napustio Radoslav Raša Bebić, nekadašnji fudbalski golman, potom menadžer. Preminuo je iako je sa 72 godine pokazivao vitalnost i održavao kondiciju na trim-stazama“, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza grada Zrenjanina.

     

    Radoslav Raša Bebić je bio golman Voždovca 1974/75, a iz tog kluba je nastupao i za amatersku reprezentaciju Srbije. Polusezonu kasnije proveo je u prvoligašu – kragujevačkom Radničkom, a pravu afirmaciju doživeo je u Proleteru iz Zrenjanina.

     

    U prvenstvu Druge lige Zapad 1976/77. na 34 utakmice primio je 28 golova i potom je otišao u prvoligaško Sarajevo. Na Koševu se zadržao šest meseci, još šest u Kikindi, a potom je šest godina proveo u Španiji. Bio je golman Real Valjadolida i Levantea. Igračku karijeru je završio 1984/85. u drugoligašu Novom Sadu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Preminuo Ivica Mavrenski: Crvena zvezda se oprostila od sjajnog plejmejkera

     

    Iskustva sa terena i brojna poznanstva iz sveta fudbala pretvorio je u izuzetno uspešnu menadžersku karijeru. Najviše je radio na relaciji jugoslovenski prostor – Španija, a delovao je na svim stranama sveta. Cenjen, uvek je gledao da klub iz kojeg igrač odlazi zaradi, ali i da igraču bude dobro u novoj sredini.

     

    „Raša je naš stari prijatelj iz zrenjaninskog fudbala. Dolazio je na stadion Proletera, drugovao uvek, pravio opuštajuću atmosferu. Neka ga sada anđeli čuvaju“, poručili su iz Fudbalskog saveza grada Zrenjanina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Tužni dani za zrenjaninski i srpski sport: Stiglo rešenje o gašenju Veslačkog kluba Zreneks

     

    Sahrana Radoslava Raše Bebića održaće se u njegovom rodnom Platičevu, u Sremu, u ponedeljak, u 17 časova.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport