• FOTO: Uspešno održan 8. Gomex Zrenjaninski polumaraton

    Ove godine na Trgu slobode u Zrenjaninu upriličen je i zanimljiv prateći program.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    FOTO: Uspešno održan 8. Gomex Zrenjaninski polumaraton
    Foto: Gomex

     

    Gomex Zrenjaninski polumaraton, osmi po redu, i ove godine je okupio profesionalce i entuzijaste koji su se u nedelju, 6. oktobra, nadmetali u pet disciplina – polumaratonu (21 km), trci na 14km, Trci zadovoljstva (7 km), štafetnoj trci (3×7 km) i nordijskom hodanju (7 km).

     

    Početku polumaratona prethodila je dečja trka, a generalni sponzor manifestacije, kao i prethodnih godina, bio je trgovinski lanac Gomex.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Mladi plivači Proletera, sa 24 osvojene medalje, uspešno otvorili novu takmičarsku sezonu

     

    U glavnoj trci na 21km, prošlogodišnji pobednici su ponovili svoje uspehe. Đuro Borbelj iz Apatina bio je najbolji među muškarcima, završivši trku sa vremenom 1:07:39, dok je Ivana Živković iz Beograda bila prva među damama sa rezultatom 1:25:57.

     

    Zrenjaninska atletičarka Jovana Stelkić zauzela je drugo mesto, dok je treće pripalo Sanji Strakušek iz Kovačice. U muškoj konkurenciji, drugo i treće mesto pripali su Ivanu Bubnovu i Vjačeslavu Sokolovu, dok je najbolji Zrenjaninac, Nemanja Đurić, stigao peti.

     

    Polumaraton je završilo čak 186 takmičara, a njih 78 istrčalo je trku na 14 kilometara, koja je ove godine održana po prvi put. Pobednici na toj distanci bili su Ajredin Ajeti i Jovana Miletić.

     

     

    Najviše učesnika, kao i prethodnih godina, privukla je Trka zadovoljstva, gde je čak 348 trkača prošlo kroz cilj. Prvi su stazu prešli Denis Firulović i Nevena Jovanović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Supertalentovani golman Vuk Stojkov potpisao stipendijski ugovor sa Čukaričkim

     

    Trasa polumaratona vodila je poznatim ulicama kroz centar Zrenjanina, preko Malog i Žutog mosta, sve do naselja 4. jul i Dositej Obradović i nazad, kroz ulice Dr Laze Kostića, Koče Kolarova i Vojvode Petra Bojovića. Start i cilj bili su na Trgu slobode.

     

    Ove godine na Trgu slobode upriličen je i zanimljiv prateći program u kom su učestvovali di-džejevi i muzičari iz ansambla „Balkanska lavina“, koji je osnovao i predvodio Dragoljub Đuričić. Voditelj programa bio je Igor Blažević, popularni Prljavi inspektor Blaža.

     

    Još sportskih vesti možete PROČITATI OVDE.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport