• Desni bek Proletera Aleksa Bukvić među „Orlićima“: Brani boje Srbije u dvomeču sa Hrvatskom

    Na spisku selektora muške juniorske rukometne reprezentacije Srbije Đorđa Teodorovića našao se i rukometaš Proletera iz Zrenjanina Aleksa Bukvić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Desni bek Proletera Aleksa Bukvić među „Orlićima“: Brani boje Srbije u dvomeču sa Hrvatskom
    Foto: zrenjaninski.com

     

    „Orlići“ će u okviru majske EHF nedelje nacionalnih timova odigrati dvomeč sa selekcijom Hrvatske, a na spisku 20 juniorskih rukometaša je i desni bek Proletera Aleksa Bukvić. Domaćin ovih susreta biće Vranje, a prvi od dva duela, zakazana za 10. i 11. maj, imaće i direktan TV prenos na Arena Sport kanalima.

     

    – Očekuju nas četiri dana uigravanja na treninzima, a zatim odmeravanje snaga sa izvrsnom reprezentacijom Hrvatske. Hrvati su kao što je poznato, poslednje Svetsko prvenstvo završili sa bronzanim odličjem, tako da će i na predstojećem Evropskom šampionatu, konkurisati za medalje. Važno je napomenuti da će obe reprezentacije nastupiti u najjačim sastavima – rekao je selektor „Orlića“ Đorđe Teodorović.

     

    Aleksa Bukvić je prvi poziv u reprezentaciju Srbije dobio još 2018. kada se priključio kadetskoj selekciji, koja je u Grčkoj igrala protiv domaćina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ognjen Kovačević ostvario normu za Evropsko seniorsko prvenstvo u plivanju

     

    – Bio sam u selekciji momaka koji su dve godine stariji od mene. Odmah posle toga dobio sam poziv i u reprezentaciju čiji su članovi moje godište i od tada sam bio na skoro svim okupljanjima. Jedno Evropsko prvenstvo je već iza mene a, Bože zdravlja, ove godine ćemo igrati u Sloveniji – priča za portal zrenjaninski.com Aleksa Bukvić, sa kojim smo razgovarali u prijatnom ambijentu kafea „Izlog“, koji se nalazi u Hotelu „Vojvodina“.

     

    aleksa bukvić
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Aleksa je rođen 2. januara 2004. godine u Užicu, a odrastao je u Beogradu. Rukomet je počeo da trenira sa šest godina. Igrao je za Studentski grad i Obilić, u čijem dresu je pre dve i po sezone i debitovao u seniorskom rukometu. Od ove sezone član je zrenjaninskog Proletera.

     

    – Bivši trener Proletera Gorjan Spahić me je pozvao i odlučio sam da prihvatim ponudu, jer Zrenjanin ima dugu rukometnu tradiciju. U klubu mi je odlično i zadovoljan sam minutažom na terenu. Bilo je sve onako kako smo se dogovorili, ispoštovali su me i bivši trener Spahić i sadašnji Miljan Stanić – ističe Bukvić.

     

    On dodaje da u prvom delu sezone atmosfera u ekipi nije bila baš za primer, ali da je uprava kluba reagovala i u međuvremenu rešila problem. Takođe, stigao je i novi trener.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Od drugog dela prvenstva popravila se atmosfera u timu, konsolidovali smo redove, doveli pojačanja i sada bolje igramo. Borimo se za opstanak u Super rukometnoj ligi. Imamo još dva kola do kraja i videćemo šta će i kako biti. U sredu dočekujemo Vranje 1957, posle čega igramo protiv mog bivšeg kluba Obilića – napominje Aleksa Bukvić.

     

    aleksa bukvić
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport