• Dečji šahovski turnir „Klek 2024“ okupio više od 60 mladih takmičara

    Dečji šahovski turnir „Klek 2024“, treći po redu, održan je prošlog vikenda u ovom selu pored Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dečji šahovski turnir „Klek 2024“ okupio više od 60 mladih takmičara
    Foto: ŠK Klek

     

    Dečji šahovski turnir organizovao je Šahovski klub Klek, a na turniru je učestvovalo više od 60 mladih takmičara iz Aradca, Čuruga, Kikinde, Vojvode Stepe, Rume, Zrenjanina, Belog Blata i Kleka.

     

    Igralo se sedam kola po švajcarskom sistemu, sa tempom od 15 minuta po igraču, po pravilima ubrzanog šaha. Igrali su zajedno dečaci i devojčice istog uzrasta, a nagrađivani odvojeno. Osvajači prva tri mesta dobili su medalje i pehare, a četvrto mesto šahovsku knjigu. Svim ostalim učesnicima pripale su diplome.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Rus Matvej Martinkevič pojačao redove Radničkog: Fudbaler iz Moskve naš novi sugrađanin

     

    U najmlađoj grupi, u kojoj su predškolci i učenici prvog i drugog razreda, u konkurenciji dečaka, prvo mesto je osvojio Mitar Pavić, drugo Rajko Đurđević, a treće Dimitrije Janković, svi iz Šahovskog kluba „Hajduk“ iz Čuruga.

     

    U konkurenciji devojčica, prvo mesto je osvojila Ivona Spasojević iz Šahovskog kluba Aradac, drugo Milica Babić iz ŠK „Hajduk“ iz Čuruga, a treće Arina Rukeci iz Aradca.

     

    dečji šahovski turnir
    Foto: ŠK Klek

     

    U starijoj grupi, u kojoj su učenici od trećeg do petog razreda, prvo mesto kod dečaka osvojio je Dimitrije Vukobrat iz ŠK „Aradac“, drugi je bio Miloš Ševo iz ŠK „Hajduk“ iz Čuruga, a treći Jovan Glišin iz kikindskog Radničkog.

     

    U konkurenciji devojčica, prvoplasirana je bila Tara Vortić, drugo mesto je zauzela Ana Pavić, a treće Aleksandra Ševo, sve tri iz „Hajduka“.

     

    U najstarijoj grupi, u kojoj su učenici od šestog do osmog razreda, u konkurenciji dečaka, prvo mesto osvojio je Milan Miletić iz „Hajduka“, drugo Goran Kovačević iz ŠK „Živojin Brajić“ iz Vojvode Stepe, a treće Stefan Babić iz ŠK „Hajduk“ iz Čuruga.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Kod devojčica, prvoplasirana je bila Anja Mitrović iz ŠK „Svet šaha“ iz Rume, drugoplasirana Anđela Markov iz Aradca, a treće mesto je zauzela Isidora Antonić iz „Hajduka“.

     

    Takmičenje je održano u Lovačkom domu kraj Kleka. Sudije su bile Marijana Đokić, Mihajlo Rajčević i Luka Salma iz Šahovskog kluba „Aradac“, kao i Ognjen Petronijević i Marko Denda iz ŠK „Klek“.

     

    Još sportskih vesti možete PROČITATI OVDE.

     

    dečji šahovski turnir
    Foto: ŠK Klek

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport