• Ovo je jedno od bogatijih lovišta, u gostima bio i vlasnik kompanije „Roleks“

  Na teritoriji opštine Nova Crnja evidentirano je nekoliko spomenika prirode kao zaštićenih prirodnih dobara, ekoloških koridora i staništa prirodnih retkosti.   Ovim su obuhvaćeni grupa stabala koprivića u Srpskoj Crnji, stablo sofore u Novoj Crnji i hrast lešnjak, takođe u Novoj Crnji, kao i sastojina pitomog oraha u parku oko Kaštela u Srpskoj Crnji. Međutim, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ovo je jedno od bogatijih lovišta, u gostima bio i vlasnik kompanije „Roleks“

  Na teritoriji opštine Nova Crnja evidentirano je nekoliko spomenika prirode kao zaštićenih prirodnih dobara, ekoloških koridora i staništa prirodnih retkosti.

   

  Ovim su obuhvaćeni grupa stabala koprivića u Srpskoj Crnji, stablo sofore u Novoj Crnji i hrast lešnjak, takođe u Novoj Crnji, kao i sastojina pitomog oraha u parku oko Kaštela u Srpskoj Crnji. Međutim, ono na šta su u ovoj srednjobanatskoj opštini naročito ponosni jeste lovište, jedno od bogatijih u Vojvodini, koje je idealno područje za strasne lovce i ribolovce.

   

  Stoga ne čudi podatak da je među gostima, prethodnih godina, u Novoj Crnji bio i vlasnik čuvene švajcarske kompanije za izradu satova „Roleks“. Veliki biznismen i strastveni lovac je pre nekoliko godina, u lovištu kojim gazduje Lovačko udruženje „Nova Crnja“, odstrelio srndaća kojeg je platio 13.500 evra. Na osnovu tadašnjih rezultata u lovnom turizmu, bio je to najskuplje prodati trofej srndaća sa ovih prostora, ali najverovatnije i u Evropi i svetu.

   

  „Lov je na teritoriji opštine organizovana aktivnost i svaka katastarska opština ima svoju organizacionu jedinicu. Udruženje građana gazduje srnećom divljači, zečevima, fazanskom divljači, prepelicama i jarebicama u znatno većem broju. Povremeno u ovom lovištu ima divljih svinja, vukova i lisica“, kažu u lokalnoj samoupravi.

   

  Lovačko društvo ima u svom vlasništvu Lovački dom u parku Menoš, koji je otvorenog tipa i mogu da ga koriste i građani u svrhu ugostiteljstva. U svakom naselju postoje lovačka udruženja koja okupljaju maksimalno do 100 lovaca.

   

  „Pored atara u opštini, koja su pogodna za lovne aktivnosti, postoji i šuma Koštanac veličine nekih 200 hektara u blizini Vojvoda Stepe. Italijani masovno dolaze u lov i ovde tradicionalno postoji dobra osnova za nastavak dalje aktivnosti u domenu lovnog turizma“, objašnjavaju u Opštini Nova Crnja.

   

  Lovačko udruženje „Nova Crnja“ gazduje lovištem Koštanac ukupne površine 27.287 hektara, od čega lovne površine obuhvataju 25.336 hektara. Stalno gajene vrste divljači u ovom lovištu su srna, zec, fazan, poljska jarebica, a povremeno jelen i divlja svinja. Lovni turizam je razvijen, naročito prolećni lov na srndaća i letnji lov na prepelice, grlice, gugutke i goluba grivnjaša.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme