• Zoran Šemić umesto Sime Salapure: U skupštinske klupe stiže pet novih odbornika

    Na predstojećoj, drugoj po redu sednici Skupštine grada Zrenjanina u novom sazivu, koja je zakazana za petak, 2. avgust, biće potvrđeni mandati novim odbornicima lokalnog parlamenta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zoran Šemić umesto Sime Salapure: U skupštinske klupe stiže pet novih odbornika
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Novi odbornici biće Zoran Šemić i Davor Radosavljević iz Srpske napredne stranke, Diana Flaman i Ervin Bakoš iz Saveza vojvođanskih Mađara, i Ljubomir Erdeljan iz opozicione koalicije „I voda i sloboda – Nada – Ujedinjena opozicija Zrenjanina“.

     

    Bivši član Socijalističke partije Srbije, a sada Srpske napredne stranke Zoran Šemić u skupštinskim klupama naći će se umesto stranačkog šefa Sime Salapure, koji je na konstitutivnoj sednici izabran za gradonačelnika Zrenjanina.

     

    Odredbama Zakona o lokalnim izborima propisano je da mandat koji prestane odborniku pre nego što istekne vreme na koji je izabran, izborna komisija ga rešenjem dodeljuje prvom narednom kandidatu sa iste izborne liste, kojem prethodno nije bio dodeljen mandat odbornika.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ovo su novi pomoćnici gradonačelnika, među njima je i jedna zavetnica

     

    Gradska izborna komisija je utvrdila da je Šemić prvi sledeći kandidat Srpske napredne stranke na koalicionoj izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Zrenjanin sutra“.

     

    Po istom principu, Davor Radosavljević (SNS) će biti novi odbornik vladajuće koalicije umesto Saše Santovca, koji je izabran za zamenika gradonačelnika Zrenjanina.

     

    Diana Flaman (SVM) će u skupštinskim klupama zameniti Jožefa Stojka, koji je izabran za člana Gradskog veća, a Ervin Bakoš (SVM) dolazi umesto Kristine Vidrač, koja je podnela ostavku na mesto odbornice.

     

    PROČITAJTE JOŠ: „Naftagas-montaža“ je nekad bila gigant: Firma odavno u stečaju, na računu ostala sića

     

    Ostavku je podnela i Aleksandra Pajić iz Novog DSS-a, pa će umesto nje koaliciju „I voda i sloboda – Nada – Ujedinjena opozicija Zrenjanina“ u Skupštini grada predstavljati Ljubomir Erdeljan.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika