• Žitište jedina opština u Srednjobanatskom okrugu na čijem čelu se nalazi žena

    Žitište je jedina opština u Srednjobanatskom okrugu na čijem čelu se nalazi žena, pokazuje istraživanje koje je sproveo portal zrenjaninski.com.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Žitište jedina opština u Srednjobanatskom okrugu na čijem čelu se nalazi žena
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Predsednica opštine je Ivana Petrić, predsednica Skupštine opštine Žitište je Laura Petrović, a njena zamenica Svetlana Babić.

     

    S druge strane, među članovima Opštinskog veća, ukoliko se izuzme Ivana Petrić, koja je tu po funkciji, nema nijedne žene.

     

    U drugim srednjobanatskim opštinama predsednici su muškarci.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ovo su članovi Opštinskog veća Žitišta: Svaki od njih je dobio određene resore

     

    Predsednik opštine Nova Crnja je Dragan Daničić, a njegov zamenik je Dejan Stojanović. Međutim, pomoćnica predsednika opštine je žena – Ana Marija Lekin.

     

    Predsednik Skupštine opštine Nova Crnja je Vladimir Brakus, a u Opštinskom veću, od pet članova, samo je jedna žena – Danica Stričević.

     

    Na čelu Skupštine opštine Sečanj je Dragana Marton, a u sastavu Opštinskog veća je i jedna žena – Ljiljana Kitić. Predsednik opštine je Nebojša Meljanac, a njegov zamenik Milan Grubor.

     

    U Novom Bečeju, predsednik opštine je takođe muškarac – Saša Maksimović, baš kao i predsednik Skupštine opštine – Milenko Garčev. U opštinskom veću su dve većnice – Agota Polak Feher i Maja Radišić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Izazovi i potrebe modernog društva: Centri za socijalni rad u 21. veku

     

    Zrenjanin je napravio mali korak kada je reč o Gradskom veću, u čijem sastavu, u prethodnom mandatu, nije bila nijedna žena. Sada je za gradsku većnicu izabrana Biljana Guzina. Sve ostalo su muškarci.

     

    Gradonačelnik je Simo Salapura, a predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić.

     

    Zanimljivo je da je i u ovom mandatu, među najbližim saradnicima gradonačelnika, najviše žena. Istina, njegov zamenik je muškarac – Saša Santovac, ali su zato od pet pomoćnika gradonačelnika čak četiri žene – Snežana Vučurević, Marija Damjanović, Stojanka Vučković i Vera Milošev.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika