• Osvanuli grafiti mržnje upereni protiv Albanaca, LSV oštro osudila incident

    Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da su ovog vikenda, na kući u zrenjaninskom naselju Šumica, osvanuli grafiti mržnje. Grafiti su ispisani na objektu koji se nalazi preko puta pekare, a upereni su protiv pripadnika albanske nacionalne zajednice. LSV je oštro osudila ove grafite.   – Da li su građani koji ovde žive, privređuju i plaćaju […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Osvanuli grafiti mržnje upereni protiv Albanaca, LSV oštro osudila incident

    Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da su ovog vikenda, na kući u zrenjaninskom naselju Šumica, osvanuli grafiti mržnje. Grafiti su ispisani na objektu koji se nalazi preko puta pekare, a upereni su protiv pripadnika albanske nacionalne zajednice. LSV je oštro osudila ove grafite.

     

    – Da li su građani koji ovde žive, privređuju i plaćaju porez državi, a pripadnici su neke od manjinskih zajednica, manje vredni od pripadnika većinskog naroda? Ovo nije Zrenjanin i ne smemo dozvoliti da naš grad postane ovakav! Mržnja i pozivanje na nasilje ne smeju se tolerisati – poručio je Dejan Čapo, predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina.

     

    Čapo je istakao da su u Zrenjanin dobrodošli svi, bez obzira odakle dolaze i kojoj naciji ili veri pripadaju.

     

    – Preko dvadeset nacija, četiri službena jezika i bogato kulturno – istorijsko nasleđe su ono po čemu se Zrenjanin izdvaja. Naše bogatstvo je upravo u različitostima i to je ono što prevazilazi sve politike i partije. Zato pozivamo predstavnike lokalne vlasti da preuzmu odgovornost i učine sve da pokažu da ovakvi događaji ne predstavljaju pravu sliku našeg grada, već kriminalni i vandalski čin pojedinaca – naveo je Čapo.

     

    grafiti mržnje

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika