• Odbornici vladajuće koalicije ne žele da se u Skupštini grada raspravlja o vodi

    Odbornička grupa „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ oglasila se povodom druge sednice Skupštine grada, na kojoj su u nekoliko navrata insistirali da u fokusu bude pitanje pijaće vode.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Odbornici vladajuće koalicije ne žele da se u Skupštini grada raspravlja o vodi
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Ova odbornička grupa je saopštila da je više puta pokušala da pokrene razgovor o pijaćoj vodi, da saznaju gde leži problem i dobiju neke informacije koje bi mogli da podele sa građanima, ali da su svi pokušaji bili uzaludni.

     

    „Mi tražimo da se pijaća voda stavi na dnevni red, oni odbiju; mi postavljamo pitanja, oni ćute. I tako pet sati“, navela je zrenjaninska opozicija u saopštenju.

     

    Ipak, vlast je pred sam kraj sednice zaključkom dopunila dnevni red pa su, kako se ističe u saopštenju, „odbornici opozicije tako saznali da se potpisuje nekakav aneks ugovora sa takozvanim investitorom, da su se obavezali na potpuno ćutanje o poslu i da će da brinu o komercijalnom interesu investitora“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zoran Šemić umesto Sime Salapure: U skupštinske klupe stiže pet novih odbornika

     

    Odbornička grupa „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ dodaje da se interes građana i njihovo pravo da budu informisani o najvažnijem pitanju od svih – pitanju pijaće vode – nigde ne spominju. Ni u ugovoru, ni u izlaganjima predstavnika vlasti.

     

    „Sve ovo smo već videli sa Grupom Zilio – potpisali su ugovor, krili ga od nas, dve godine smo se borili preko institucija i na kraju pobedili. Kada smo konačno dobili kopiju ugovora, uverili smo se da su ga krili sa veoma dobrim razlogom – da ugovor nije bio u skladu sa zakonom i da je mnogo toga učinjeno na štetu Zrenjanina. Sada rade istu stvar, ali mi smo spremni za borbu i nećemo odustati dok svi Zrenjaninci ne dobiju pijaću vodu, a odgovorni za krivična dela ne budu izvedeni pred lice pravde“, poručili su članovi ove odborničke grupe.

     

    Odborničku grupu „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ čine Alisa Kockar i Miroslav Simanić iz Demokratske stranke, Nataša Velemir iz Narodnog pokreta Srbije, Nenad Nikolić iz stranke Srbija Centar i Dragan Kleut ispred Pokreta slobodnih građana.

     

    Odbornik Pokreta Promene u fokusu Miljan Čičić je u obraćanju javnosti kazao da je gradska vlast na jučerašnjoj sednici lokalnog parlamenta potpuno ignorisala sve konstruktivne predloge opozicije.

     

    Odbornica Stranke slobode i pravde Sonja Pernat je naglasila da Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri sve rade daleko od očiju javnosti, direktnim pogodbama sa investitorima.

     

    – Tražili smo dopunu dnevnog reda, da sednica Skupštine grada bude javna, jer građani imaju pravo da znaju šta se na njoj dešava. Međutim, oni su to odbili, pošto ne žele da polažu račune građanima, iako smo im stavili do znanja da njihov poslodavac nije Aleksandar Vučić već narod – rekla je Sonja Pernat.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ovo su novi pomoćnici gradonačelnika, među njima je i jedna zavetnica

     

    Dodala je da su odbornici vladajuće koalicije glasali protiv stavljanja na dnevni red pitanja postrojenja za preradu vode.

     

    – Tražili smo da daju objašnjenje građanima šta se dešava sa fabrikom vode, zašto se kasni sa tim projektom, da li ćemo uopšte dobiti to postrojenje, ali svi oni su glasali protiv toga. Nekada su se takvi ljudi nazivali izdajnicima, a sada se zovu odbornici Srpske napredne stranke – poručila je Pernat.

     

    Na zvaničnoj internet stranici Grada Zrenjanina, u izveštaju sa jučerašnje sednice Skupštine grada, nema reči o ovome, osim da je kraj zasedanja obeležilo odlučivanje o davanju saglasnosti na konačan tekst ili nacrt aneksa tri ugovora o javno-privatnom partnerstvu, između ostalog i Odluke o usvajanju nacrta Aneksa 1 Ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika