• Odbornici LSV – Vojvođani: Građani u strahu zbog najave povećanja proizvodnje u Linglongu

    Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani saopštila je da je zabrinuta zbog najava da će kineska fabrika guma Linglong povećati proizvodnju radijalnih guma visokih performansi u fabrici u Slobodnoj zoni Zrenjanin za 1,1 milion jedinica godišnje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Odbornici LSV – Vojvođani: Građani u strahu zbog najave povećanja proizvodnje u Linglongu
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina navodi da će to uključivati 800.000 guma za autobuse i kamione, 150.000 za poljoprivredna vozila, 50.000 za inženjerska vozila i 100.000 remontovanih guma.

     

    „Građani Zrenjanina se već godinama pitaju šta će udisati kada Linglong proradi punim kapacitetom, a sada se taj strah i povećava jer kineska fabrika najavljuje još veći obim proizvodnje. Vlast nije učinila ništa da smiri građane, jer i sama masovno krši propise, pre svega u vezi sa zaštitom životne sredine u procesu izgradnje fabrike“, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

     

    Dodaje se da od početka ove investicije, državna, pokrajinska i lokalna vlast kasne sa izdavanjem potrebnih dozvola i procenama uticaja rada Linglonga na životnu sredinu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ovo su članovi Opštinskog veća Žitišta: Svaki od njih je dobio određene resore

     

    „Princip rada Linglonga je od početka takav da oni prvo izgrade objekat, a onda traže dozvole od lokalne samouprave, koja im rešenje na kraju izda. Čitav taj postupak je protivzakonit. Građanke i građani Zrenjanina već dve decenije nemaju ispravnu pijaću vodu. Očito je nekome želja da nemaju ni vazduh. Mi na to ne pristajemo i pozivamo celokupnu javnost naše države da podrže građane Zrenjanina u borbi za vodu i vazduh. To je naše ustavom garantovano pravo“, poručuje Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Građani tužili javno preduzeće: Protiv JKP „Čistoća i zelenilo“ vodi se devet sudskih sporova

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika