• Od ukupno 99.463 birača, za listu „Aleksandar Vučić – Zrenjanin sutra“ glasalo njih 27.103

    Izborna lista „Aleksandar Vučić – Zrenjanin sutra“, odnosno koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, na lokalnim izborima u našem gradu osvojila je 27.103 glasa, odnosno 57,98 odsto od ukupnog broja birača koji su glasali.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Od ukupno 99.463 birača, za listu „Aleksandar Vučić – Zrenjanin sutra“ glasalo njih 27.103
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Inače, ukupan broj birača na teritoriji grada Zrenjanina, upisanih u birački spisak, iznosi 99.463.

     

    Prema preliminarnim podacima, koje je objavila Gradska izborna komisija, Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri će, zahvaljujući ovim rezultatima, u lokalnom parlamentu imati 41 od ukupno 67 odbornika i komotnu većinu.

     

    Iako 72.360 birača sa pravom glasa nije podržalo listu „Aleksandar Vučić – Zrenjanin sutra“, da li zato što su glasali za neku drugu opciju ili uopšte nisu izašli na izbore, pravila su takva da se računaju samo glasovi izašlih birača i na osnovu tih rezultata se dodeljuju mandati u Skupštini grada. A ti rezultati govore da će naprednjaci i socijalisti i u naredne četiri godine imati apsolutnu većinu u Zrenjaninu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Naprednjaci tvrde da je njihova pobeda u Zrenjaninu čista, opozicija da su uslovi bili krajnje nefer

     

    Izlaznost je, inače, bila 47,01 odsto, što znači da ni polovina glasača u nedelju nije iskoristila svoje biračko pravo.

     

    Po broju osvojenih glasova sledi koalicija „I voda i sloboda – Nada – Ujedinjena opozicija Zrenjanina“, koja je osvojila 8.015 glasova birača, ili 17,15 odsto. To znači da će u lokalnom parlamentu imati 12 odbornika.

     

    Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ osvojila je 6.506 glasova onih koji su izašli na izbore. Sa 13,92 odsto osvojenih glasova dobila je devet mandata u Skupštini grada.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Tri mandata je osvojio Pokret „Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović“, za koji su glasala 2.383 izašla birača, odnosno 5,10 odsto, dok su Savez vojvođanskih Mađara podržala 1.644 birača, odnosno 3,52 odsto. To je dovoljno za dva odbornička mesta u gradskom parlamentu.

     

    Više o rezultatima lokalnih izbora u Zrenjaninu možete PROČITATI OVDE.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika