• Naprednjaci tvrde da je njihova pobeda u Zrenjaninu čista, opozicija da su uslovi bili krajnje nefer

    Nakon lokalnih izbora u Zrenjaninu, održanih u nedelju, javnosti su se obratili Gradski odbor Srpske napredne stranke i dve opozicione koalicije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Naprednjaci tvrde da je njihova pobeda u Zrenjaninu čista, opozicija da su uslovi bili krajnje nefer
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Gradski odbor Srpske napredne stranke je saopštio da je pobeda izborne liste „Aleksandar Vučić – Zrenjanin sutra“ ubedljiva, sigurna i čista.

     

    „Lista „Aleksandar Vučić – Zrenjanin sutra“ ostvarila je ubedljivu pobedu na nedeljnim izborima za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina, osvojivši 57,98 odsto glasova, odnosno 41 mandat. Jasno i nedvosmisleno, građani su pokazali da veruju politici Srpske napredne stranke, ali i da cene brigu za njih, rad, trud, posvećenost, jasne ciljeve i ozbiljan politički program. Ova pobeda biće nastavak još bolje budućnosti, planova i rezultata“, poručili su zrenjaninski naprednjaci.

     

    Iz koalicije „I voda i sloboda – Nada – Ujedinjena opozicija Zrenjanina“ poručuju da su uz sve opstrukcije, i vlasti i opozicije, ostvarili dobar rezultat na izborima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Specijalna ponuda! Prodaje se komforan dvoiposoban stan na Žitnom trgu

     

    „Sa oko 18 posto osvojenih glasova smo, posle SNS, najjača opcija u Zrenjaninu. Imali smo samo 20 dana da izbrendiramo ovaj naziv u medijskom mraku, što ovaj rezultat čini velikim. Oko 18 posto podrške građana Zrenjanina nam daje energiju da idemo još jače. U zbiru, opozicija je uzela 36 posto, a rezultat SNS nećemo da komentarišemo jer je to za dublje analize“, saopštili su iz koalicije „I voda i sloboda“.

     

    Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ se zahvalila građanima koji su na proteklim izborima dali glas toj koaliciji.

     

    „U krajnje nefer uslovima, koji sve više podsećaju na političke procese u afričkim autoritarnim sistemima, suočavali smo se sa nedostupnošću elektronskih medija, ali i lažnim izveštavanjem o našim aktivnostima. Vladajuća SNS, kao i uvek, sve državne resurse koristila je u svrhe dobijanja glasova“, navodi se u saopštenju.

     

    Ova koalicija podseća da je od početka kampanje bila na udaru huligana koji su uništavali bilborde, plakate i drugi materijal. Dodaje i da je sam izborni dan bio posebna stranica u novoj epozodi političkog beščašća SNS-a.

     

    „I pored svega, osvojili smo 14 odsto glasova, što je u ovom okolnostima dobar rezultat. Na nekim izbornom mestima u gradu osvojili smo i preko 25 odsto glasova. Nažalost, kakofonija političkih poruka koje su stizale iz Beograda, pozivi na bojkot izbora i trzavice između lidera opozicionih partija, doveli su do potpune zbunjenosti birača i ostanka mnogih od njih kod kuće. Ovim putem apelujemo na sve njih da se ujedine i složno poraze autoritarni režim Aleksandra Vučića“, kažu u koaliciji „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Otvorene dve radne pozicije: Kompanija Aller Aqua zapošljava nove radnike

     

    Ovu koaliciju će u Skupštini grada u naredne četiri godine predstavljati Dejan Čapo, Bojana Begović i Aleksandar Marton iz LSV – Vojvođani, Alisa Kockar i Miroslav Simanić iz Demokratske stranke, Nenad Nikolić iz stranke Srbija Centar, Nataša Velemir iz Narodnog pokreta Srbije, Senka Jankov iz Zeleno-levog fronta i Dragan Kleut iz Zajedno za Zrenjanin.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika