• Konstitutivna sednica iz ugla opozicije: Napad na odbornika i brojna negodovanja

    Više nego skandalozno može se nazvati prvo zasedanje Skupštine grada Zrenjanina nakon junskih izbora, ocenio je pokret Promene u fokusu (PUF).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Konstitutivna sednica iz ugla opozicije: Napad na odbornika i brojna negodovanja
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Odbornici Stranke slobode i pravde i pokreta Promene u fokusu nisu želeli odborničku zakletvu da polažu u Baroknoj sali, gde je održana konstitutivna sednica Skupštine grada Zrenjanina, nego su to učinili u holu Gradske kuće.

     

    Ovakvu odluku obrazložili su time da je „Srpska napredna stranka u svom stilu nastavila da gazi dostojanstvo građana i već prvog dana uklonila poslednji atom demokratije iz Gradske kuće“.

     

    „Predstavnici opozicije uoči sednice nisu dobili materijal sa 11 tačaka dnevnog reda, čime je Zrenjanin postao jedini grad koji se tako poneo. Odbornici PUF-a i SSP-a svoje negodovanje izražavali su držeći transparente koji su sadržali poruke upućene predstavnicima vlasti da čitaju izveštaj kriminalne organizacije i da su pokrali izbore. Glasanje i odobravanje, klimoglavo tapšanje, jedino je što odbornici vlasti znaju“, naveo je PUF u saopštenju za javnost.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Simo Salapura ponovo izabran za gradonačelnika Zrenjanina: „Pošteno služimo gradu“

     

    Članovi PUF-a su istog dana, povodom konstituisanja Skupštine grada, organizovali i protestnu akciju, pokušavajući da u Baroknu salu unesu cveće, kako bi ukazali na „sahranjivanje grada“. Međutim, skupštinsko obezbeđenje im to nije dozvolilo.

     

    „Nakon verbalnih incidenata, odbornika Petra Petrovića je obezbeđenje udarilo glavom. On je zbog ovog slučaja podneo dve prijave policiji, jednu zbog fizičkog napada, a drugu zbog sprečavanja kretanja“, dodaje se u saopštenju.

     

    Odbornica Narodnog pokreta Srbije Nataša Velemir je na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Zrenjanina pitala gradonačelnika zašto na njegovom mestu nije Aleksandar Vučić, s obzirom na to da je predsednik Srbije uoči lokalnih izbora bio na svim bilbordima u gradu, iako se u Zrenjaninu nije pojavio tačno 2.150 dana.

     

    – Da li je svestan gradonačelnik da 72.000 ljudi nije glasalo za njega i ekipu oko njega? Znaju li da su svečanu zakletvu podneli građanima, a ne stranci? Ima li među 43 odbornika vladajuće koalicije ikoga ko sme da se javi, izađe za govornicu i kaže nešto, čak i afirmativno, o svojim kolegama? Glasanje i odobravanje, klimoglavo tapšanje, jedino je što odbornici vlasti znaju – poručila je Nataša Velemir.

     

    Iz koalicije „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ su saopštili da su Čedomir Janjić, koji je (re)izabran za predsednika Skupštine, i Oliver Mitrović, koji će i dalje biti njegov zamenik, maltene iste sekunde nastavili vođenje lokalnog parlamenta u istom maniru kao i do sada – potpuno ignorišući opoziciju i građane koje opozicija predstavlja.

     

    „Zbog toga smo odmah podneli i zvaničan zahtev da se u sva stalna i povremena radna tela Skupštine grada uključe i odbornici svih opozicionih lista, kako bi u raspravama i donošenju odluka bili predstavljeni svi građani Zrenjanina, a ne samo oni koji glasaju za vlast. Predlozi su, naravno, odmah odbijeni i za sve komisije su delegirani isključivo odbornici vlasti“, navela je ova koalicija.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Cena drastično porasla: Auto-put Beograd – Zrenjanin – Novi Sad sada tri puta skuplji!

     

    Odbornica Nove Demokratske stranke Srbije Mirjana Grujić je sa skupštinske govornice poručila da neće podržati izbor Sima Salapure za gradonačelnika.

     

    – Učinak gradske vlasti od 2012. godine, pogotovo Salapure i njegovog tima od 2020. do 2024. godine, zapravo je ono protiv čega smo se mi borili sve ovo vreme. Nemamo završeno pitanje vode, Gradski stadion ne želim ni da komentarišem, godinama se rekonstruiše, pa je jednoj generaciji uskraćeno pravo da se bavi sportom… Da ne pričam o tome kako izgleda Karađorđev park. Postavili ste mu skaradnu stazu koja apsolutno nije trebalo tamo da se nađe. Niste konsultovali nikoga iz sveta sporta, to je ono što odgovorno tvrdim – rekla je, između ostalog, Mirjana Grujić.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika