• Došli u tužilaštvo: Predstavnici opozicije osumnjičeni da su uništavali izborni materijal

    Četvoro predstavnika koalicije „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ dalo je danas izjave u zrenjaninskom tužilaštvu u svojstvu osumnjičenih za uništavanje izbornog materijala.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Došli u tužilaštvo: Predstavnici opozicije osumnjičeni da su uništavali izborni materijal
    Foto: Zrenjanin protiv nasilja

     

    U pomenutoj koaliciji tvrde da su njihovi predstavnici letos lažno prijavljeni za uništavanje izbornog materijala što je, kako navode, još jedna vrsta pritiska režima na opoziciju.

     

    „Nataša Velemir, Nenad Nikolić, Jelena Odžić i Edvin Šubert su nakon izbora obavili uvid u izborni materijal u skladu sa zakonom i na osnovu odobrenog zahteva za uvid u materijal. Naši predstavnici nisu došli na uvid da bi uništavali materijal, već da bi pronašli nepravilnosti i o tome obavestili javnost. To se i desilo“, saopštila je koalicija „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Aleksandar Vučić: Fabrika vode u Zrenjaninu biće završena do marta ili do maja

     

    Kako se navodi u saopštenju, tek kada su otkrili više nepodudarnosti između zapisnika i materijala u vrećama, poput one da je prema zapisniku 24 ljudi glasalo van biračkog mesta, a da je u koverti bilo 27 listića, pozvana je policija i uvid u materijal je prekinut.

     

    „Nemamo nikakvu dilemu da je ovo još jedan pokušaj zastrašivanja opozicionih aktivista, kao i pokušaj zloupotrebe policije i tužilaštva od strane lokalne vlasti. Nadamo se da će tužilaštvo uspeti da se odupre pritiscima, a građanima poručujemo da u Zrenjaninu imaju na koga da se oslone i da nisu uspeli da nas uplaše“, poručuju iz pomenute koalicije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Preduzeće „Stil“ nije se baš pridržavalo zakona: Državni revizori „češljali“ dokumentaciju

     

    „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ čine Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani, Narodni pokret Srbije, Srbija Centar i Pokret slobodnih građana.

     

    Ova koalicija na poslednjim lokalnim izborima osvojila je devet mandata u Skupštini grada Zrenjanina.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika