• Bivši predsednik opštine Novi Bečej pristupio koalicionim partnerima naprednjaka

    Socijaldemokratskoj partiji Srbije, čiji je lider Rasim Ljajić, kolektivno je pristupilo Udruženje građana „Vojvođani“ iz Novog Bečeja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bivši predsednik opštine Novi Bečej pristupio koalicionim partnerima naprednjaka
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Sporazum o pristupanju potpisali su predsednik SDP Srbije Rasim Ljajić i lider Udruženja „Vojvođani“ Saša Šućurović, koji je ranije bio predsednik opštine Novi Bečej i poslanik u Skupštini AP Vojvodine.

     

    „Udruženje građana „Vojvođani“ je trinaesto po redu koje je u proteklih godinu dana pristupilo Socijaldemokratskoj partiji Srbije, čime je nastavljeno jačanje stranačke infrastrukture okupljanjem prepoznatljivih lokalnih udruženja i pojedinaca“, naveo je SDPS.

     

    Izborna lista koju je predvodio Saša Šućurović je na lokalnim izborima u toj opštini, u junu ove godine, osvojila 8,5 odsto glasova.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zakazana sednica na kojoj će se birati gradonačelnik Zrenjanina i predsednik Skupštine grada

     

    Šućurović je svojevremeno bio član Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića, odakle je kasnije prešao u Ligu socijaldemokrata Vojvodine.

     

    Pre osam godina, kada se našao u opoziciji, negodovao je što su u novobečejskoj opštini na vlast došli naprednjaci uz podršku dela demokrata, ocenivši da je ta koalicija „guranje problema pod tepih“.

     

    Naime, vlast u Novom Bečeju je tada formirala SNS sa svojih 14 odbornika, kojima su podršku dala tri odbornika sa liste Grupa građana „Milivoj Miša Vrebalov“ (na čijoj listi su zapravo odbornici Demokratske stranke) i jednim iz SVM, dok su Liga socijademokrata Vojvodine i SRS ostali u opoziciji.

     

    – Bojim se da je ova koalicija napravljena isključivo zarad najužeg privatnog i političkog interesa – poručio je tada Šućurović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zakazana konstitutivna sednica SO Žitište: Predsednik opštine se bira 11. jula

     

    Osam godina kasnije, pristupio je Socijaldemokratskoj partiji Srbije koja je na poslednjim lokalnim izborima u Novom Bečeju bila u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, Socijalističkom partijom Srbije, PUPS-om, Srpskom radikalnom strankom i Zavetnicima, odnosno koja se našla na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Novi Bečej sutra“.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika