• Izložba lutaka „5 gradova – 5 pozorišta“

    U foajeu Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” u utorak 2. oktobra u 12 časova, biće otvorena izložba “5 gradova – 5 pozorišta”.   Kreiranje i promocija izložbe se odnosi na organizovanje izložbe lutaka iz pet gradova, to jest pet pozorišta, dva iz Mađarske (Lutkarsko pozorište „Kever Bela“ iz Segedina i Lutkarsko pozorište „Ciroka“ iz Kečkemeta) i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba lutaka „5 gradova – 5 pozorišta“

    U foajeu Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” u utorak 2. oktobra u 12 časova, biće otvorena izložba “5 gradova – 5 pozorišta”.

     

    Kreiranje i promocija izložbe se odnosi na organizovanje izložbe lutaka iz pet gradova, to jest pet pozorišta, dva iz Mađarske (Lutkarsko pozorište „Kever Bela“ iz Segedina i Lutkarsko pozorište „Ciroka“ iz Kečkemeta) i tri iz Vojvodine (Dečje pozorište Subotica, Pozorište mladih Novi Sad i Narodno pozorište „Toša Jovanović“, Zrenjanin).
    Partnerska institucija je Pozorište lutaka „Kever Bela“ iz Segedina.

     

    Osmišljeno je da svako pozorište izloži od 5 do 10 lutaka iz proizvoljno odabrane predstave koje onda obilaze sve navedene lokacije u trajanju od 10 dana u svakom gradu.
    Prva izložba je bila u Segedinu u maju, nakon čega je preneta u Kečkemet.

     

    Kod nas je turneja lutaka počela u Subotici, 17.septembra, tokom 25. Međunarodnog festivala pozorišta za decu, da bi zatim iz Subotice krenula za Zrenjanin.
    Nakon Zrenjanina lutke se izlažu i u Novom Sadu, čime se i završava ova putujuća turneja.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura