• FOTO: Muška vokalna grupa „Panonika“ nastupila u rudniku soli, 125 metara pod zemljom

    Muška vokalna grupa „Panonika“ iz Zrenjanina imala je zapažen nastup na Internacionalnom horskom festivalu „We are singing Cracow“, koji je održan 10. i 11. maja u poljskom gradu Krakovu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    FOTO: Muška vokalna grupa „Panonika“ nastupila u rudniku soli, 125 metara pod zemljom
    Foto: Panonika

     

    Tako je ovaj sada već dobro poznati i omiljeni zrenjaninski muški ansambl nastavio da šarmira publiku svojim pevanjem i van granica naše zemlje.

     

    Dirigentkinja „Panonike“ Zorica Kozlovački kaže da će učešće na festivalu u Krakovu dugo pamtiti kao jedno zaista interesantno i lepo iskustvo.

     

    – Najdublji utisak na nas ostavio je nastup u rudniku soli Vjelička, 125 metara ispod površine zemlje, u sali koja se zove „Varšava“. Sve sale, pa i ova, isklesane su u slanim stenama, kao i svi ukrasi, skulpture, podovi, reljefne slike… U bojama, u spektru od sive do bele, svetlucavi kristali soli stvaraju prelepu atmosferu, izuzetno zdrav vazduh i divnu akustiku u kojoj je zadovoljstvo pevati – opisuje Kozlovački.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dario Mihaljević ostvario odličan uspeh na manifestaciji „Dani harmonike“ u Smederevu

     

    Na festivalu su učestvovali horovi iz Litvanije, Letonije, Češke i drugih zemalja, različitih sastava. Bilo je dečjih, omladinskih, mešovitih horova, a „Panonika“ je bila jedini muški ansambl.

     

    – Predstavili smo se raznim kompozicijama iz našeg repertoara i naišli na velike simpatije publike. Lep nastup imali smo i na koncertu u Krakovu, koji je održan u velikoj svečanoj sali Muzičke akademije „Kristof Penderecki“. Festival je bio revijalnog tipa, pa smo bez takmičarske tenzije uživali i pevali sa puno volje – ističe Zorica Kozlovački.

     

    panonika u krakovu
    Foto: Panonika

     

    Učesnici su imali priliku i da sa iskusnim vodičima obiđu stari deo Krakova i rudnik soli Vjelička, da vide impozantno kulturno – istorijsko nasleđe Poljske i saznaju puno interesantnih detalja. Boravak u Krakovu upotpunili su uživanjem u domaćim kulinarskim specijalitetima i raspevanom druženju sa ostalim horovima.

     

    Naravno, kako se to uvek na ovakvim skupovima dešava, usledili su i pozivi za nove festivale i saradnju sa drugim horovima.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U Muškoj vokalnoj grupi „Panonika“ pevaju prvi tenor i solo Milivoj Adamov i Miloš Gavrilov, drugi tenor Goran Mišković, Zvonko Romac i Dejan Grebenar Krnetić, bariton Milan Jokić, Robert Hodžić i Aleksandar Milas, kao i bas Vladimir Tomić i Milan Milanov.

     

    Njih će Zrenjaninci imati priliku da čuju na Horskom festivalu „Slobodan Bursać“, koji se održava u nedelju, 2. juna, u Kulturnom centru Zrenjanina.

     

    panonika u krakovu
    Foto: Panonika

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura