• Počeli radovi kod nadvožnjaka, rešava se problem sa izlivanjem vode

  U jutarnjim časovima ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ započele su sa izvođenjem radova kod nadvožnjaka na Bagljašu, tačnije na raskrsnici Bulevara Milutina Milankovića i ulice Patrijarha Pavla, u cilju sanacije kvara na javnoj vodovodnoj mreži. Planirano je da radovi traju do 16 časova.   Da li će tokom izvođenja radova doći do prekida vodosnabdevanja znaće […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počeli radovi kod nadvožnjaka, rešava se problem sa izlivanjem vode

  U jutarnjim časovima ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ započele su sa izvođenjem radova kod nadvožnjaka na Bagljašu, tačnije na raskrsnici Bulevara Milutina Milankovića i ulice Patrijarha Pavla, u cilju sanacije kvara na javnoj vodovodnoj mreži. Planirano je da radovi traju do 16 časova.

   

  Da li će tokom izvođenja radova doći do prekida vodosnabdevanja znaće se onog momenta kada se obavi raskopavanje i kada ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ lociraju tačno mesto kvara.

   

  Sanacijom pomenutog kvara trebalo bi da trajno bude rešen problem sa izlivanjem vode iz šahta atmosferske kanalizacije ispod nadvožnjaka, usled čega je u više navrata dolazilo do nagomilavanja vode na pešačkoj površini pored samog nadvožnjaka.

   

  – Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su do sada u više navrata u kontinuitetu intervenisale i, uz pomoć specijalizovanih vozila za odgušenje kanalizacione mreže, otklanjale zagušenja ili uklanjale višak vode iz atmosferske kanalizacije i sa pomenute staze, ali se problem kasnije ponavljao. Do curenja vode dolazi zbog njenog većeg priliva u atmosfersku kanalizaciju, usled čega dolazi do zagušenja – objašnjava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u „Vodovodu“.

   

  Nakon novoutvrđenih činjenica i obavljene analize vode, ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su uz pomoć mehanizacije pre dve nedelje otpočele sa svakodnevnim radovima na lociranju mesta kvara radi njegove sanacije i trajnog rešenja problema sa isticanjem vode.

   

  – U proteklom periodu obavljani su detaljni pregledi svih cevovoda u neposrednoj blizini nadvožnjaka koji vode do atmosferske kanalizacione cevi. U pitanju je veliki broj pregleda, a pomenutu aktivnost u velikoj meri otežavali su podzemne instalacije drugih preduzeća. Nakon toga, prešlo se i na proveru cevovoda u širem pojasu nadvožnjaka kada je i detektovan kvar na vodovodnoj mreži za koji se sumnja da je uzročnik problema i čija će sanacija danas uslediti – naglašava Gajin.

   

  Sve pomenute aktivnosti su preduzete u cilju da se izbegne veće raskopavanje putne površine samog nadvožnjaka, što bi neminovno dovelo do ograničenja kretanja vozila preko samog nadvožnjaka ili do toga da on bude zatvoren za saobraćaj, a upravo je to i razlog što problem sa izlivanjem vode nije ranije otklonjen.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad