• Zrenjaninci imaju probleme sa računima za struju i očitavanjem brojila

    Redakciji portala zrenjaninski.com poslednjih dana javilo se nekoliko Zrenjaninaca koji imaju probleme sa računima za struju i očitavanjem brojila.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninci imaju probleme sa računima za struju i očitavanjem brojila
    Foto: Pixabay

     

    Sugrađanka P. M. je mišljenja da je u toku velika zbrka sa računima za struju, zbog čega su redovne platiše oštećene. Kaže da je nezadovoljna ovakvim odnosom prema potrošačima, zapanjena i zabrinuta zbog toga što i pored sve dostupne moderne tehnologije nastaju ovakve greške.

     

    – Moj problem je počeo sa majskim računom za struju na području Elektrodistribucije Zrenjanin. Na njemu je pisalo da je potrošnja nula i sa nekom minimalnom sumom za plaćanje. Platila sam takav račun i uložila prigovor, dostavila stanje brojila i tražila ispravku, jer želim da platim ono što potrošim – priča za portal zrenjaninski.com naša sugrađanka P. M.

     

    Prigovor je, međutim, odbijen jer, kako je pismeno navedeno, u Elektrodistribuciji nisu imali očitano stanje. Pritom su odgovor naslovili na ime potrošača, ali sa potpunom pogrešnom adresom, za stambenu zgradu u naselju Ruža Šulman gde naša sagovornica uopšte ne živi, niti tamo ima brojilo.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Pošta odložila primenu novog cenovnika: Evo od kada ćemo plaćati skuplje poštanske usluge

     

    – Najstrašnije u svemu tome je što redovno mejlom šaljem sliku svog brojila, kao i stanje – dodaje ona.

     

    Prema njenim rečima, sledeći, junski račun, sadržao je dupliranu potrošnju, pa je i to platila u julu, jer se ukupna potrošnja poklapa sa stanjem na brojilu, što je i potrošeno, ali tokom dva meseca, maja i juna, o čemu ima i evidenciju.

     

    – Ipak, 8. avgusta je stigao korigovani račun za jun, ponovo sa istom cifrom koja je već plaćena, ali je dodata i neka neizmirena obaveza u iznosu od 4.998 dinara bez obrazloženja o čemu se radi i kada je taj dug nastao. Ponovo sam uložila prigovor sa zahtevom da dostave dokaz o neizmirenoj obavezi – ističe P. M. i dodaje da ne vidi kada i kako će se ova zbrka završiti.

     

    Kako kaže, duboko je uznemirena saznanjem da je veći broj potrošača u sličnoj situaciji i da se ne nazire rešenje.

     

    – Pitam se hoće li lokalna samouprava u Zrenjaninu preduzeti nešto da pomogne svojim sugrađanima ili im je pivska fešta važnija od stvarnih problema koji muče građane ovog grada – upitala je naša sagovornica.

     

    I Zrenjaninac I. K. se požalio na probleme sa računima za struju i očitavanjem brojila.

     

    – U septembru prošle godine prvi put mi nisu očitali brojilo. Pomislio sam, dešavaju se propusti i nisam reagovao. Sledeći mesec, međutim, isto se dogodilo. Otišao sam da se žalim i da kažem da se problem ponavlja, kao i da u zgradi jedino moj sat nije očitan. Tamo su me pitali šta mi je teško da donesem očitano stanje – priča ovaj Zrenjaninac.

     

    Prema njegovim rečima, tada je sreo devojku koja očitava brojila i koja je pred njima pokušala da objasni da ovaj potrošač nije u sistemu.

     

    – Do tada su nam tri godine redovno stizali računi i mi smo ih plaćali. Odem ponovo da se žalim, a gospođa na šalteru mi kaže da je sve u redu, da me ona ne može uputiti kod nekog drugog, pa mi je dala broj vlasnika firme koja očitava brojila. Čovek mi je odgovorio da oni nemaju ništa sa softverom, već da rade samo fizički deo posla. Dakle, naišao sam na zid. U međuvremenu je krenula priča o hakovanju sistema i sve ovo što se dešavalo pripisao sam tome, a početkom godine situacija se i normalizovala – navodi I. K.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kako da postignete profesionalni izgled zidova: Vodič za izbor brusilice za zidove

     

    Ali, pre dva meseca ponovo mu nije očitano brojilo. Poslao je mejl sa stanjem i dobio potvrdu o prijemu, ali ne i odgovor.

     

    – Na sajtu za elektronsko plaćanje računa pojavio se dug i ja sam ga izmirio, da bi se kroz deset dana stvorio novi, koji sam ponovo platio. Zatim su mi poslali račun koji nema veze sa dugom na sajtu. Uputio sam im dopis i preko sajta dobio dva računa, jedan storniran i jedan korigovan i uvećan. Pritom, na sajtu se pojavila sasvim treća cifra dugovanja. Interesantno je da je na korigovanom računu staro i novo stanje bilo isto, a razlika 104 i 38 kilovat-sati. Pretpostavljam da je ovaj drugi deo priče teško razumljiv, ali je i situacija stvarno takva – naglašava I. K.

     

    Suština je, napominje on, da se stanje na brojilu ne očitava, da mu na sajtu prikažu različit dug i da ga više puta u toku meseca on i izmiri. Zatim dobija mejlom račun na kojem je uknjižena njegova uplata, ali mu se povećava dug, a da pritom nisu prikazani utrošeni kilovat-sati.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 9

    1. Suština je da se u ovoj državi moze prevariti narod a da niko za to ne odgovara. Ja sam poslao mail-om stanje posto mi se tamo niko ne javlja na telefon. Naravno da račun i dalje nike stigao. Očigledno ih nije sramota kada im stigne plata. A Gradonačelnika zabole uvo za građane, to smo videli odavno. Samo se rejting gleda i lajkovi.

    2. Totalna neodgovornost onih koje mi debelo plaćamo jer su plate u EPS-u daleko iznad proseka. A i ko da radi u interesu građana kad je većina tamo zaposlena po političkoj liniji da prikuplja kapilarne glasove i ide na mitinge a ne da radi posao za koji je plaćen. Oj Srbijo međ šljivama

    3. Ja u N. Sadu imam problem da ne radi noćna jeftinija tarifa već 37 dana i koga god sam dobio na telefon niko nije ?nadležan i neznaju kome da se obratim?

    4. Cutaci nece da citaju za 15 dinara,odnosno za 17 dinara, jer ne zelim da mi EPS ponistavao slike prilikom ocitavanja brojila I pri tom Nas vraca na tzv docitavanje opet na ponisteno citanje za iste pare.NE. ocitavao Sam struju 31 godinu, nikada ocakav odnos agencihe za ocitavanje I Nas citaca nije bilo. Katastofa

    5. Pored ovog problema, dobio sam još jedan gde su u mojoj ulici počeli da izmeštaju brojila na bandere zbog daljinskog očitavanja. Jedino moja kuća koja je dvojna je preskočena, jer kabl koji ide od bandere se račva u dva sata. Pitao sam zašto to nije odrađeno i kod mene, odgovor je da nisu postigli dogovor sa mnom oko izmeštanja. Niti me je ko kontaktirao, niti obavestio da će biti bilo kakvog izmeštanja. Bitange one lopovske…

    6. „Lokalna samouprava je angazovala agenciju iz Beograda“
      To su rekli u njima da se zalimo. Decko je očitavao struju 10 jula. Oni nemaju stanje.
      Naša zgrada je stambena u Pere Dobrinovića.
      Mi očitali i dostavili opet 00stanje a platiš sve potrebštne oko 900din.
      „Biće sve u redu“ To su njihovi dgovori.
      Ceo zrenjanun ima problema.

    7. Jako neidgovorno.Vec nekoliko puta sam isla u Elektrodistribuciju,nosila im stanje brojila I nisu hteli da isprave.Racuni mi stizu neocitani a oni se pravdaju da to ocitava neka agencija(sto nas realno neinteresuje)jer smo sa EPs- om pravili ugovor.Ne znamo gde I kome da se dalje obratimo?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija