• Vodeći zrenjaninski privrednici odolevaju poslovnim izazovima

    Uprkos brojnim poslovnim izazovima, koji su obeležili prošlu godinu, firme članice Zrenjaninskog poslovnog kruga (ZREPOK) uspešno su poslovale.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vodeći zrenjaninski privrednici odolevaju poslovnim izazovima
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Prema okvirnim podacima za 2023. godinu, predstavljenim na radnom doručku sa novinarima, ukupan broj zaposlenih u firmama članicima ovog poslovnog udruženja bio je 5.969. Poslovni prihodi iznosili su blizu 70 milijardi dinara, a dobitak je bio oko 1,5 milijardi dinara.

     

    Vlasnik preduzeća za distribuciju pića „Valor“ Steva Kočalka kazao je da privatnici već tri godine rade u miljeu koji je inflatoran.

     

    PROČITAJTE JOŠ: ZREPOK: Postoje opstrukcije kako udžbenici Fondacije Alek Kavčić ne bi stigli do đaka

     

    – U većini slučajeva smo se, na neki način, izborili sa svim tim. Konkretno, naše poslovanje je bilo stabilno. Zajedničkom borbom nas i naših dobavljača i partnera uspeli smo da poslovanje u 2023. održimo na nivou prethodnih godina – naglasio je Kočalka.

     

    Osnivač i vlasnik preduzeća za poslove međunarodne špedicije „Isco“ Željko Isakov istakao je da je ova firma vezana za inostranstvo, najviše za Nemačku, i da je uspela da zadrži obim poslovanja kakav je imala ranijih godina. On je dodao da su u pregovorima sa nekoliko stranih kompanija koje žele da posluju u Zrenjaninu.

     

    – Idemo na to da zaposlene koji trenutno rade u Novom Sadu i Beogradu vratimo u naš grad, a to možemo ukoliko obezbedimo nova radna mesta – kazao je Isakov.

     

    zrepok
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Vlasnik „Keramike Jovanović“ Budimir Jovanović podsetio je da je ova kompanija angažovana u građevinskoj industriji, dodajući da prošla godina nije bila ni približna kao 2022.

     

    – Firme iz ove branše imaju ozbiljan problem sa strukturom troškova i inflacijom. Uprkos tome, mi smo uspeli da zadržimo isti broj zaposlenih i promet na nivou iz pretprošle godine – naglasio je Jovanović.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Zrenjaninski poslovni krug je nastao u drugoj polovini 2009. kao inicijativa grupe od devet uspešnih poslovnih ljudi koji su grad Zrenajnin i Srednjobanatski okrug izabrali za centar svojih životnih i poslovnih aktivnosti. Danas okuplja najuspešnije i najuglednije poslovne ljude iz ovog regiona.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Zrenjaninski privrednici bi trebalo da razmišljaju o tome kako da povećaju zarade svojim zaposlenima da Zrenjanin ne bude na dnu lestvice po najnižim zaradama. Manje da razmišljaju o menjanju džipova.

    2. Darko a da ti postanes privatni preduzetnik to je svakom dozvoljeno ,i posle da se bacis na povecanja plata zaposlenih , jel moze tako ?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija