• Uz podršku programa za samozapošljavanje ove godine otvoreno 65 firmi

    Ove godine je na teritoriji Srednjobanatskog okruga, uz podršku programa za samozapošljavanje koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, otvoreno 65 firmi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Uz podršku programa za samozapošljavanje ove godine otvoreno 65 firmi
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Subvencija za samozapošljavanje je iznosila 300.000 dinara, dok je za osobe sa invaliditetom koje su pokrenule svoj biznis iznos bio nešto veći – 330.000 dinara.

     

    Kako kažu u zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici ovog podsticaja najčešće su registrovali uslužne firme. Registrovano je 14 servisnih radnji, kao što su elektro servisi, popravka motornih vozila, bravarsko-mašinske radionice i slično, dok je delatnost 17 firmi pružanje intelektualnih usluga (konsalting, edukacije, digitalne usluge i drugo.

     

    Kozmetičkih i frizerskih salona je deset, zatim devet proizvodnih radionica iz oblasti mašinstva, tekstilstva, obrade drveta i proizvodnje hrane, sedam je građevinskih firmi…

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na evidenciji nezaposlenih u okrugu 9.092 osobe: Bez posla i jedan doktor nauka

     

    Preduzetnici početnici su različitih zanimanja, svih starosnih kategorija, i po polu ujednačeni. Privatan biznis, naime, pokrenula su 33 muškarca i 32 žene. 

     

    Najviše malih biznisa registrovano je na području grada Zrenjanina, zatim na teritorijama opština Novi Bečej, Žitište i Sečanj.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ove sedmice objavili smo tri oglasa za posao – da li ste ih videli?

     

    „Ove delatnosti registrovane su uz podršku programa za samozapošljavanje Nacionalne službe za zapošljavanje preko republičkog javnog poziva. Predstoje i mogućnosti finansiranja preko pokrajinskog javnog poziva za program samozapošljavanja i sredstvima lokalnih samouprava i NSZ“, navode u Filijali za zapošljavanje Zrenjanin.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srednji Banat