• U Vojvodini po platama prednjače Novosađani, a Pančevci i Zrenjaninci u mrtvoj trci

    Portal zrenjaninski objavljuje podatke o prosečnim zaradama zaposlenih u srednjem Banatu, u februaru ove godine.   Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna bruto zarada u Zrenjaninu u februaru ove godine, iznosila je 70.399 dinara.   Neto plata Zrenjaninaca, bez poreza i doprinosa, bila je 50.972 dinara.   Zrenjanin je po prosečnoj zaradi u februaru […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U Vojvodini po platama prednjače Novosađani, a Pančevci i Zrenjaninci u mrtvoj trci

    Portal zrenjaninski objavljuje podatke o prosečnim zaradama zaposlenih u srednjem Banatu, u februaru ove godine.

     

    Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna bruto zarada u Zrenjaninu u februaru ove godine, iznosila je 70.399 dinara.

     

    Neto plata Zrenjaninaca, bez poreza i doprinosa, bila je 50.972 dinara.

     

    Zrenjanin je po prosečnoj zaradi u februaru prestigao vojvođanski prosek, u rangu je Pančeva a više su zarađivali samo Novosađani, 79.418 bruto, ili 57.549 neto.

     

    Posle Zrenjaninaca, u srednjem Banatu prosečno su najviše zarađivali Novocrnjani – 63.359 bruto odnosno 45.821 dinara neto.

     

    Žitištani su u proseku u februaru imali bruto platu 62.346 dinara, odnosno neto 45.124 dinara, Sečanjci 61.830, a 44.820 dinara neto a na poslednjem mestu su Novobečejci koji su u proseku u februaru zaradili 57.765 dinara bruto, to jest 41.992 dinara neto.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Od ukupno radno sposobnih, u radnom odnosu je koliko procenata? Od ukupne količine zaposlenih koliko procenata prima minimalac, a koliko njih ima platu preko 200-300 hiljada? Lako je mudrovati o proseku, daleko je to od realne slike stanja!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija