• U Banatskom Dvoru će biti uskladišteno 1,5 milijardi kubika gasa

    Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je da su skladišta gasa i u Srbiji i u Mađarskoj dobro zapunjena, kao i da su dogovorene dodatne isporuke tog energenta iz Azerbejdžana.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U Banatskom Dvoru će biti uskladišteno 1,5 milijardi kubika gasa
    Foto: Pixabay

     

    Ona je rekla da će u novembru u Banatskom Dvoru biti 750 miliona kubika gasa i 163 miliona u Mađarskoj.

     

    – Obezbedili smo i dodatne količine iz Azerbejdžana, koje ćemo povlačiti u skladu sa potrebama, a dogovor ćemo uskoro ozvaničiti – navela je Dubravka Đedović Handanović.

     

    U saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike se dodaje da je ministarka razgovarala sa direktorom „Srbijagasa“ Dušanom Bajatovićem i o proširenju podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor, ističući da je strateški interes Srbije da ima skladišta gasa na svojoj teritoriji.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Oglašena prodaja imovine GIK „Banat“: Traži se kupac za zemljište kraj jezera „Čepel“

     

    – Očekujem da imamo kapacitete skladištenja od 1,5 milijardi kubika gasa u Banatskom Dvoru do kraja 2026. godine, što će krucijalno doprineti energetskoj bezbednosti i stabilnosti u narednih 25 godina – kazala je ona.

     

    Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović je istakao da se projekat proširenja Banatskog Dvora razvija planiranom dinamikom i da je definisana i poručena oprema, kao i da je dobijena građevinska dozvola.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Prevare građana na tržištu nepokretnosti: Može li se ponoviti onaj slučaj iz 2018. godine?

     

    Prema njegovim rečima, proširenjem skladišta podzemnog gasa ostvariće se bezbednosni, tehnički, kao i ciljevi proizvodnje gasa.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija