• Smanjen broj nezaposlenih u okrugu: Na evidenciji najviše nekvalifikovanih radnika

    U Srednjobanatskom okrugu je, na kraju avgusta, na evidenciji zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje bilo 8.795 nezaposlenih.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Smanjen broj nezaposlenih u okrugu: Na evidenciji najviše nekvalifikovanih radnika
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Od toga, na teritoriji grada Zrenjanina je 4.371 osoba bez posla, u opštini Žitište 1.249, opštini Nova Crnja 841, opštini Novi Bečej 1.317 i u opštini Sečanj 1.017 nezaposlenih.

     

    Oko 52 odsto nezaposlenih u srednjem Banatu spada u kategoriju nestručne radne snage. Na evidenciji je 4.567 nekvalifikovanih radnika, dok ih je 3.204 sa trećim i četvrtim stepenom srednje stručne spreme. Na evidenciji je i nešto više od osam odsto nezaposlenih sa završenim visokim obrazovanjem, odnosno visokim školama i fakultetima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Počinje drugo kolo nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, prvo izvlačenje 26. oktobra

     

    Na teritoriji grada Zrenjanina je na kraju avgusta bila 4.371 nezaposlena osoba, od čega 2.477 žena. Prema stepenu stručne spreme, najveći broj je bez kvalifikacija – 1.934, sa srednjom stručnom spremom je njih 1.774, dok je 397 osoba sa šestim stepenom. Sa sedmim stepenom stručne spreme bez posla su 184 osobe, a na evidenciji je i jedan doktor nauka.

     

    „U odnosu na avgust 2023. godine, beleži se smanjenje broja lica na evidenciji u svim opštinama Srednjobanatskog okruga za oko osam odsto. To znači da su 762 osobe manje na evidenciji u našem okrugu u odnosu na isti period lane, od toga u Zrenjaninu 379“, navela je zrenjaninska Filijala za zapošljavanje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: OVAJ TRIK U SAMO TRI POTEZA MOŽE TI DONETI 120.000 DINARA!

     

    U Filijali dodaju da su od januara do avgusta posredovali u zapošljavanju 1.650 lica sa evidencije nezaposlenih.

     

    „Pored posredovanja, aktivne mere i programi NSZ doprinose pozitivnim kretanjima na tržištu rada, kroz povećanje zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti“, dodaje se u saopštenju.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija