• Pre više od dve decenije zatvoren je McDonald’s u Zrenjaninu, sada se vraća u naš grad

    Čuveni lanac restorana brze hrane McDonald’s posle više od dve decenije vraća se u Zrenjanin.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pre više od dve decenije zatvoren je McDonald’s u Zrenjaninu, sada se vraća u naš grad
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Na parceli površine oko hiljadu kvadratnih metara, u tržnom centru BIG, započeti su pripremni radovi na izgradnji objekta u kom će se nalaziti restoran McDonald’s, o čijem se povratku u grad na Begeju govori već godinama.

     

    Naime, kada je u oktobru 2015. u naselju Bagljaš svečano otvoren novi tržni centar, nezvanično se moglo čuti da će se, koliko već naredne godine, u njemu naći i restoran McDonald’s. Tek devet godina kasnije započeti su radovi koji bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da budu završeni do kraja 2024.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Oglašena druga prodaja Industrije mesa „Bek“: Objekti se nalaze na odličnoj lokaciji

     

    Zrenjanin je nekada imao McDonald’s restoran koji nije dugo potrajao. Izgradnja novog objekta u centralnoj gradskoj ulici, koja je bila poverena Građevinsko-industrijskom kombinatu „Banat“, započeta je u proleće 1998. godine. Pre toga je oslobođen prostor za izgradnju ovog objekta, između Bukovčeve palate i zgrade „Tekstila“, na kojem su se prethodno nalazili kiosci (štampa, lutrija…).

     

    Restoran koji je nosio naziv „Panonska lađa“ otvoren je u avgustu te 1998. i prestao je sa radom u januaru 2002. godine. Prema podacima dostupnim na internetu, McDonald’s je 1997. i 1998. otvorio restorane u Kragujevcu (na različitoj lokaciji od sadašnje), Šapcu, Zrenjaninu, Čačku i Jagodini. Međutim, 1. januara 2002. su zatvoreni zbog nerentabilnog poslovanja.

     

    Novoizgrađena zgrada u Zrenjaninu, koja je bila u vlasništvu firme koja je zastupala McDonald’s restorane u tadašnjoj SR Jugoslaviji, iste godine je prodata Delta holdingu. Novi vlasnik je u zgradu uselio svoju banku i osiguranje. U međuvremenu, Delta banka je prestala sa radom, a u ovom objektu se sada nalazi Banca Intesa.

     

    Inače, prvi restoran McDonald’s u Jugoslaviji, ujedno i u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, otvoren je 24. marta 1988. u Beogradu, na Slaviji.

     

    McDonald’s je američki lanac restorana brze hrane. Njega su 15. maja 1940. osnovala braća Ričard i Moris Makdonald otvaranjem svog restorana u San Bernardinu, u Kaliforniji.

     

    Na zvaničnoj Fejsbuk stranici portala zrenjaninski.com sproveli smo anketu i pitali naše čitaoce i sugrađane da li veruju da će ovog puta McDonald’s opstati u Zrenjaninu. Dobili smo oko 220 odgovora, a u nastavku pročitajte neke od njih.

     

    – Jok, dolaze u Zrenjanin da upucaju dva – tri miliona evra u objekte i opremu da bi im neka tetka Jelica očitala lekciju na Fejsu kako je mleveno meso bilo bolje dok je radio Bek kad je njen dever Vlastimir radio na prijemu kontrole stoke.

     

    – Nije McDonald’s loše radio ni 1998. kad je otvoren, nego je unovčio nekretninu na strateški izuzetnoj lokaciji za kupca koji se pojavio. Podsetimo se da smo u to vreme bili pod sankcijama, a McDonald’s je kroz investicije u nekretnine upravljao (uvek velikim) profitom da ne trpi enormno oporezivanje.

     

    – Radiće bolje od bilo koje hamburgerije u gradu. Omladina voli tamo da jede, a ako bude McDrive, to će biti pun pogodak, jer ipak je danas vreme najskuplje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Izdajete stan, kuću ili lokal u zakup? Poreska uprava ima važno obaveštenje za vas!

     

    – Opstaće 100%. Sada imaju mnogo bolju lokaciju. Ja bih iskreno voleo da dođe i KFC. Volim njihova ljuta krilca.

     

    – Hoće, danas je standard Zrenjaninaca daleko veći (robovlasnici u inostranim kompanijama). Lično, ako mi se jede burger, pre ću kući napraviti sama ili eventualno u Lion Pabu uz dobro pivce, ali jedino u McDonald’s-u što valja jesu kafa i sladoled.

     

    – Apsolutno. Svi se foliramo, nećemo ići u Mek, a kada odeš u bilo koji Mek u Novom Sadu ili Beogradu, koga prvo sretneš? Komšiju iz Zrenjanina.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Opet budalaština. Pa to smo već imali, ali nije uspelo a i ne treba da uspe. Naše pljeskavice su mnogo bolje i ukusnije od njihovih.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija