• Potpisan ugovor za hitnu obnovu železničke infrastrukture, na spisku i Zrenjanin i Orlovat

    Ugovor za hitnu obnovu železničke infrastrukture u Srbiji, kojim je predviđeno zaduživanje kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 50 miliona evra, potpisan je juče u Vladi Republike Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Potpisan ugovor za hitnu obnovu železničke infrastrukture, na spisku i Zrenjanin i Orlovat
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Ovaj ugovor potpisali su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, generalna direktorka „Infrastrukture železnice Srbije“ Jelena Tanasković i regionalni direktor EBRD-a za Zapadni Balkan Mateo Kolanjeli.

     

    Tanasković je navela da ugovor sa EBRD predviđa rekonstrukciju 194 kilometra pruga na više od 15 deonica i naglasila da će kredit od 50 miliona evra biti iskorišćen u ovoj i narednoj godini.

     

    PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Begej se uskoro neće ni videti od trave – je li ovo pašnjak ili reka?

     

    Goran Vesić je dodao da će se kroz ovaj projekat rekonstruisati oni putni železnički pravci koji nisu predmet velikih projekata, odnosno modernizacije i elektrifikacije, a koji su važni.

     

    – Kompletna železnička mreža treba da bude rekonstruisana i dovedena u stanje da naprosto može da se koristi – rekao je Vesić.

     

    Cilj projekta rehabilitacije i održavanja pruga, za koji je odobreno zaduživanje kod EBRD, jeste održavanje magistralnih i regionalnih pruga, unapređenje kvaliteta železničke infrastrukture i njeno dovođenje u funkcionalno stanje kojim se omogućava bezbedno odvijanje železničkog saobraćaja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Grad Zrenjanin preuzima od države Dom vojske: Već se zna šta će u njemu biti

     

    U ciljeve spada i smanjenje rizika od akcidenata, povećanje bezbednosti putničkih i teretnih železničkih usluga, održavanje koloseka, kao i povećanje brzina i propusne moći pruga.

     

    Projekat se, između ostalog, odnosi i na deonice Pančevo – Zrenjanin – Kikinda, kao i Novi Sad, rasputnica Sajlovo – Rimski Šančevi – Orlovat.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin