• Poreska uprava privremeno zatvorila 54 frizerska i kozmetička salona

    Poreska uprava je saopštila da je tokom ove godine u Srbiji sprovela ukupno 99 kontrola frizerskih i kozmetičkih salona.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Poreska uprava privremeno zatvorila 54 frizerska i kozmetička salona
    Foto: Pixabay

     

    Poreska uprava je u ovim salonima kontrolisala evidentiranje prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja.

     

    Zbog neizdavanja fiskalnih računa, mere privremene zabrane obavljanja delatnosti izrečene su u 54,42 odsto slučajeva, to jest kod 54 poreska obveznika.

     

    „Imajući u vidu visok stepen utvrđenih nepravilnosti u navedenim delatnostima, intenziviraćemo kontrole evidentiranja prometa i u drugim delatnostima, sve u cilju sprečavanja poreskih nepravilnosti i jačanja transparentnosti i pravičnosti u poreskom sistemu“, saopštila je Poreska uprava i apelovala na sve poreske obveznike da se pridržavaju važećih zakonskih propisa i tako izbegnu zakonom propisane sankcije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ako vozite u Beogradu, da znate: Počinje sa radom sistem za automatsku detekciju prekršaja

     

    U saopštenju se dodaje da Poreska uprava kontinuirano i intenzivno radi na stvaranju okruženja koje podstiče dobrovoljno poštovanje propisa, kroz preduzimanje i sprovođenje čitavog seta mera, kojima se podstiču oni koji ne poštuju poreske propise da to učine i dodatno motivišu oni koji su uredni u ispunjenju svojih obaveza.

     

    „Inspektori Poreske uprave Republike Srbije, u skladu sa operativnim planovima kontrole, zahvaljujući raspoloživim alatima novog modela fiskalizacije i uz primenu analize rizika i ciljanih kontrola, kontinuirano sprovode brojne kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja“, stoji u saopštenju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Petak 13. i Linglong: Donosi li najveća grinfild investicija u Srbiji prosperitet ili probleme

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija