• Oglašena druga prodaja Industrije mesa „Bek“: Objekti se nalaze na odličnoj lokaciji

    Stečajni upravnik Srđan Stojanović oglasio je drugu prodaju Industrije mesa „Bek“ iz Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Oglašena druga prodaja Industrije mesa „Bek“: Objekti se nalaze na odličnoj lokaciji
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Prodaja Industrije mesa „Bek“, koja je već osam godina u stečaju, sprovodi se metodom javnog prikupljanja ponuda. U prvom pokušaju, prodaja nije uspela.

     

    Na prodaju je ponuđena nepokretna imovina, odnosno zemljište i građevinski objekti u Beogradskoj ulici u Zrenjaninu, kao i pokretna imovina, to jest potraživanja od fizičkih lica po osnovu stanova u otkupu. Procenjena vrednost Industrije mesa „Bek“ kao pravnog lica je 209.459.845 dinara, a otvaranje ponuda zakazano je za 4. novembar.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dvorac Fantast, nakon višegodišnje pravne borbe, vraćen Zadužbini Bogdana Dunđerskog

     

    Kako piše u oglasu, objekti koji se prodaju jednim delom su u dobrom stanju, a misli se na upravnu zgradu, trpezariju, magacin, portirnicu i vešeraj, dok su drugim delom u veoma lošem stanju ili uopšte ne postoje. S druge strane, svi objekti su na odličnoj lokaciji, što je iskazano kroz njihovu procenjenu vrednost. Vrednost imovine procenio je stručni procenitelj i o tome krajem marta ove godine sastavio iscrpan izveštaj.

     

    Sama lokacija na kojoj se nalazi nepokretna imovina nalazi se na samo tri kilometra udaljenosti od fabrike „Linglong“. Kompleks, inače, ima 60 delova zemljišnih parcela, ukupne površine 53.995 kvadratnih metara, kao i 49 objekata, prema listama nepokretnosti. Od tih 49 objekata, na terenu ih postoji 24, a 25 se nalazi samo u dokumentaciji.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Preduzeće „Stil“ nije se baš pridržavalo zakona: Državni revizori „češljali“ dokumentaciju

     

    Industrija mesa „Bek“ je u stečaju od 28. septembra 2016. godine, i to na predlog preduzeća „Davidović & company“ iz Bogatića. Na sudu je konstatovano da je „Bek“ trajno nesposoban za plaćanje, a uvidom u podatke Narodne banke Srbije utvrđeno je da je račun fabrike u blokadi od 2013. godine, i to na iznos od 133 miliona dinara.

     

    U poslednjem izveštaju stečajnog upravnika navodi se da ukupne neizmirene obaveze stečajnog dužnika na kraju juna ove godine iznose 339,8 miliona dinara.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija