• Nekoliko zainteresovanih za kupovinu Palate Dunđerski

    Pre tačno pet meseci oglašena je prodaja Palate Dunđerski, jedne od najlepših građevina u gradu na Begeju, koja je trenutno u vlasništvu Zemljoradničke zadruge „Zrenjanin“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nekoliko zainteresovanih za kupovinu Palate Dunđerski
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Iako je i tada kompletna dokumentacija bila uredna i spremna, u međuvremenu je situacija u vezi sa ovim vrednim zdanjem dodatno razjašnjena, s obzirom na to da potpada pod režim zaštite kao spomenik kulture od velikog značaja.

     

    Naime, u proteklom periodu su ispoštovane sve procedure koje se odnose na zaštitu ove secesijske lepotice, pa sada na putu ka realizaciji prodaje više nema nikakvih prepreka.

     

    PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Prodaju se dva lokala i tri garažna mesta u novoizgrađenoj zgradi na Lesnini

     

    Kako saznajemo, više potencijalnih kupaca iskazalo je interesovanje za Palatu Dunđerski, ali se iskristalisalo nekoliko njih koji imaju ozbiljne planove. Ipak, i sada ima prostora za one koji vide svetlu budućnost za ovaj secesijski dragulj.

     

    Palata Dunđerski sagrađena je između 1905. i 1910. godine, kao deo kompleksa bečkerečke pivare, za Lazara Dunđerskog, jednog od najbogatijih vojvođanskih veleposednika i industrijalaca tog doba. Osnova palate je 1.227 kvadrata i sastoji se od suterena, plus prizemlje, plus sprat, na parceli zatvorenog tipa od 20,74 ara.

     

    Palata Dunđerski je uknjižena kao stambeno – poslovni objekat. Zgrada je, zbog svojih graditeljskih i arhitektonskih vrednosti, proglašena za spomenik kulture od velikog značaja, a rekonstruisana je po svim pravilima zaštite 2019. godine.

     

    U ovoj palati se radilo, živelo, volelo, plesalo, sanjalo, stvaralo… Preživela je, lepa i ponosna, a sad čeka onog ko će znati da je voli i ceni. Cena ovog nesvakidašnjeg arhitektonskog i građevinskog bisera i čuvara istorije grada, potpuno spremnog za 21. vek, iznosi 866.000 evra.

     

    PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Izdaje se poslovni prostor u Zrenjaninu, pogodan je za sve vrste biznisa!

     

    Kroz komplikovane lavirinte i procedure, do momenta kada je u potpunosti spremna da pronađe svog novog vlasnika, Palatu Dunđerski sproveli su profesionalci iz agencije m2Gsigma.

     

    Zato, ako imate dodatna pitanja, slobodno se obratite agenciji m2Gsigma, koja se nalazi u ulici Vojvode Petra Bojovića 21/22 ili na telefone 069 141 00 84 i 023 605 556.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Divno! Zaista je važno što ovakvu transakciju sprovodi najprofesionalnija agencija u gradu.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin