• Na evidenciji nezaposlenih u okrugu 9.092 osobe: Bez posla i jedan doktor nauka

    Na području srednjeg Banata, na kraju juna, na evidenciji nezaposlenih Filijale za zapošljavanje u Zrenjaninu bile su 9.092 osobe.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Na evidenciji nezaposlenih u okrugu 9.092 osobe: Bez posla i jedan doktor nauka
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Od toga, u gradu Zrenjaninu bilo je 4.431 nezaposleno lice, u opštini Novi Bečej 1.396, opštini Žitište 1.315, opštini Sečanj 1.050 i u opštini Nova Crnja 900 nezaposlenih osoba.

     

    U zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da se u odnosu na početak godine na nivou okruga beleži smanjenje broja nezaposlenih na evidenciji za 580, a u Zrenjaninu za oko 400 lica. 

     

    Među onima koji nemaju posao, dominantna kategorija u Srednjobanatskom okrugu su nekvalifikovani radnici, sa prvim stepenom stručne spreme, kojih je na evidenciji 4.749. Sledi kategorija sa trećim i četvrtim stepenom srednje stručne spreme (3.308 lica), dok je onih sa završenim visokim školama 527, a sa fakultetom 231 osoba. Među njima je i jedan doktor nauka.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Za pojedince u Srbiji je zlatno doba: Mesečno zarađivao oko 1,2 miliona evra!

     

    U prvoj polovini godine veća potražnja je bila za profilima koji poseduju stručna znanja, pretežno sa srednjom stručnom spremom, kao što su operateri u proizvodnji, pomoćni radnici, prodavci, vozači, magacioneri, administrativni radnici, komercijalisti, knjigovođe, električari, bravari, građevinski radnici, šivači, nastavnici i drugi.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ove sedmice objavili smo tri oglasa za posao – da li ste ih videli?

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin