• Da li država ukida premije za mleko? Hitno se oglasilo Ministarstvo poljoprivrede!

    Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede oglasilo se povodom informacija da država ukida premije za mleko.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Da li država ukida premije za mleko? Hitno se oglasilo Ministarstvo poljoprivrede!
    Foto: Pixabay

     

    Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je saopštilo, povodom netačnih vesti da se ukidaju premije za mleko, koje su se pojavile na društvenim mrežama i Viber grupama asocijacija proizvođača mleka, da su te informacije apsolutno zlonamerne i neistinite.

     

    U saopštenju se navodi da je na sastancima u Vladi Srbije i u ovom ministarstvu predstavnicima asocijacija proizvođača mleka direktno rečeno da se premije za mleko ne ukidaju, ali da su, uprkos tome, nastavili sa objavljivanjem netačnih informacija, pozivajući proizvođače na protest.

     

    „Ovakvi potezi jasno govore o tome da su motivi određenih pojedinaca iz asocijacija druge prirode i da nemaju nikakve veze sa dijalogom za poboljšanje položaja proizvođača mleka u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Predstavnici Udruženja poljoprivrednika Aradac na sastanku sa premijerom Milošem Vučevićem

     

    Iz ministarstva poručuju da su u više navrata naglasili da su u potpunosti otvoreni za dijalog sa svim sektorima poljoprivrede, sa ciljem konstruktivnih razgovora i zajedničkog pronalaženja prihvatljivih rešenja za probleme u poljoprivredi.

     

    „U prilog tome govori i činjenica da je ministar Aleksandar Martinović sa saradnicima do sada održao niz sastanaka sa velikim brojem asocijacija poljoprivrednika i predstavnika prerađivačke industrije“, ističe se u saopštenju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Traže se radnici za rad na benzinskim stanicama u Melencima i Zrenjaninu

     

    Ministarstvo je navelo da će nastaviti da radi na unapređenju položaja i konkurentnosti srpske poljoprivrede, ali da neće dozvoliti svesno širenje lažnih informacija i stvaranje uznemirenosti i panike među proizvođačima mleka.

     

    „Udruženja koja šire ovakve informacije sama su sebe isključila iz daljeg dijaloga sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede“, navodi se u saopštenju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija