• Plućna bolnica bogatija za tri vrlo značajna uređaja

  Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ iz Zrenjanina bogatija je za tri vrlo značajna uređaja koja je dobila na osnovu javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, namenjenog za finansiranje, odnosno sufinansiranje nabavke medicinske i nemedicinske opreme zdravstvenim ustanovama u 2018. godini.   U cilju poboljšanja dijagnostike i lakšeg lečenja bolesnika, zrenjaninska Plućna bolnica […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Plućna bolnica bogatija za tri vrlo značajna uređaja

  Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ iz Zrenjanina bogatija je za tri vrlo značajna uređaja koja je dobila na osnovu javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, namenjenog za finansiranje, odnosno sufinansiranje nabavke medicinske i nemedicinske opreme zdravstvenim ustanovama u 2018. godini.

   

  U cilju poboljšanja dijagnostike i lakšeg lečenja bolesnika, zrenjaninska Plućna bolnica je dobila aparat za ultrazvučno snimanje, što će dovesti do smanjenja troškova transporta pacijenata u druge ustanove radi ultrazvučnog pregleda, a samim tim i do kraćeg vremena čekanja na pregled,  koje takođe ima veliki uticaj na dalji tok lečenja.

   

  – Ova investicija će se u budućnosti znatno odraziti na smanjenje broja bolničkih dana, poboljšanje kvaliteta kompletnih usluga koje Specijalna bolnica nudi, kao i na unapređenje same službe – kaže za portal zrenjaninski.com direktorka Specijalne bolnice za plućne bolesti u Zrenjaninu dr Svetlana Jovanović.

   

  Laser za biostimulizaciju sa sondama, koji je takođe nabavljen, izuzetno je značajan za ranu rehabilitaciju plućnih bolesti i omogućava brže i uspešnije lečenje, a samim tim i unapređenje oporavka plućnih bolesnika.

   

  – Kao Specijalnoj bolnici za plućne bolesti, ovaj aparat nam je bio zaista neophodan, a njegova relevantnost odraziće se u  skraćivanju vremena hospitalizacije i smanjenju stepena invalidnosti pacijenata – naglašava Jovanović.

   

  Radi obezbeđivanja svakodnevne sterilizacije bez zastoja, kao i normalnog rada mikrobiološke laboratorije, Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ dobila je i inkubator (termostat).

   

  – Potreba za ovim aparatom ogleda se u neophodnosti za pouzdanom inkubacijom svih mikrobioloških uzoraka, bez obzira na spoljašnju temperaturu. Ovaj aparat pokriva ceo Srednjobanatski okrug, kao i Kikindu, Novi Kneževac i Kovačicu – objašnjava Jovanović.

   

  Konkurs je, inače, raspisan u aprilu ove godine godine, a sva tri aparata bolnica je dobila u novembru.

   

  – Ovim putem želimo da izrazimo veliku zahvalnost Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo,  koji je u velikoj meri doprineo poboljšanju našeg rada, što će se direktno odraziti na poboljšanje naših usluga prema pacijentima, a to i jeste primarna funkcija naše ustanove. Nadamo se da će se uspešna saradnja nastaviti i u narednim godinama – kaže dr Svetlana Jovanović.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]